Sadulla Duraku

 

 Ministër i Ministrisë së Ambientit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor në Qeverinë e RM-së të udhëhequr nga Zoran Zaev, që nga 31 maji i viti 2017

 

JETA PRIVATE

-Është lindur me 1960,  me 21 janar në Lipkovë. Nuk ka të dhëna për gjendjen e tij familjare. Shkollën e mesme dhe studimet  i ka përfunduar në Prishtinë, Kosovë. Është inxhinier i diplomuar në Fakultetin Teknik në Universitetin e Prishtinës.

 

KARRIERA

-Profesor në Shkollën e mesme ekonomike “Pero Nikov” Kumanovë, 1995

– Profesor në Shkollën e Mesme Teknike “Kiro Burnaz” Kumanovë, 1995

– Dogana e Maqedonisë, 2000

-2002 г. Zëvendës drejtor i Doganës së Maqedonisë, 2002

 

KARRIERA POLITIKE

– Në vitin 2004 është emëruar si Ministër në Ministrinë e Bujqësisë, pylltarisë dhe ujësjellësit, këtë funksion e ka ushtruar deri në vitin 20006.

– Në vitin 2006 bëhet deputeti i Bdi-së në Kuvendin e RM-së

– Në vitin 2008 emërohet drejtor i Agjencisë për Zhvillim dhe Investim

– Në vitin 2009 zgjidhet kryetar i Komunës së Likovës, ndërsa në vitin 2013 fiton mandatin e dytë në këtë komunë.

– Nga 31.05.2017 është Ministër i Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor

BURIME:

– Собрание на Република Македонија –Предлог за избор на Влада

 

 

 

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Ky artikull është përgatitur në kuadër të Vërtetmatësit, projekt për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë së politikanëve dhe partive përpara qytetareve, i realizuar nga Fondacioni Metamorphosis. Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy) dhe Fondit Ballkanik për Demokraci, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA (BTD – The Balkan Trust for Democracy, a project of the German Marshall Fund of the United States), iniciativë e cila përkrah demokracinë, qeverisjen e mirë dhe integrimet euro-atlantike në Evropën Juglindore. Përmbajtja e recensionit është përgjegjësi e autorit dhe nuk i paraqet qëndrimet e Metamorphosis, National Endowment for Democracy, The Balkan Trust for Democracy, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA dhe partnerëve të tyre.

Your email address will not be published.