Ruzhdi Lata

Ruzhdi Lata është kryetari i Komunës së Dibrës.

 

JETA PRIVATE

Ruzhdi Lata ka lindur me 6 maj të vitit 1953 në Dibër.

 

ARSIMIMI

Shkollimin fillor e ka kryer në Dibër ndërsa atë të mesëm në medresenë “Alaudin” në Prishtinë. Arsimin e lartë e ka kryer në Universitetin e Prishtinës në Fakultetin Filologjik – Dega gjuhët orientale.

Shkallën e tretë të studimeve e ka kryer në Universitetin e Prishtinës dhe merr titullin magjistër në shkencat filologjike.

Flet shqip, maqedonisht, serbisht, kroatisht, turqisht dhe arabisht.

 

KARRIERA

Nga viti 1980 paralelisht ka punuar në Bashkësinë Islame dhe si ligjërues pranë Universitetit të Prishtinës në Katedrën e Orientalistikës deri në vitin 1993 dy vitet , ku në dy vitet e fundit ligjeratat janë zhvilluar në objekt privat. Pas vitit 1993, përsëri paralelisht ka punuar në Bashkësinë Islame në Maqedoni dhe në Fakultetin e Shkencave Islame në Shkup deri në vitin 1995.

Prej vitit 1995 deri në vitin 2009 ka punuar në Bashkësinë Islame, më pas ka filluar që të punoj edhe si ligjërues në Katedrën e orientalistikës pranë Universitetit Shtetëror të Tetovës.

 

KARRIERA POLITIKE

Gjatë karrierë së tij është marr me përkthime nga gjuha arabe dhe turke dhe ka publikuar qëndrime autoriale.

Në pozitën e kryetarit të Komunës së Dibrës vjen pas fitores në zgjedhjet lokale të vitit 2013.

 

BURIME

Ueb-faqja ZELS – Gazeta prill 2013

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Ky artikull është përgatitur në kuadër të Vërtetmatësit, projekt për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë së politikanëve dhe partive përpara qytetareve, i realizuar nga Fondacioni Metamorphosis. Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy) dhe Fondit Ballkanik për Demokraci, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA (BTD – The Balkan Trust for Democracy, a project of the German Marshall Fund of the United States), iniciativë e cila përkrah demokracinë, qeverisjen e mirë dhe integrimet euro-atlantike në Evropën Juglindore. Përmbajtja e recensionit është përgjegjësi e autorit dhe nuk i paraqet qëndrimet e Metamorphosis, National Endowment for Democracy, The Balkan Trust for Democracy, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA dhe partnerëve të tyre.

Your email address will not be published.