Projektet e “Metamorfozës” të prezentura në tv emisionin “360 shkallë” në Alsat M

 

Përvojat e projekteve të Fondacionit “Metamorfozis”, të cilat kanë të bëjnë me verifikimin e fakteve në mediume dhe përmbushjen e premtimeve zgjedhore të partive u prezantuan në TV emisionin me format informativ, raportues dhe debatues “360 shkallë” në “Alsat M”.

Së pari vërtetoi se si përmbushen 5 premtime të zgjedhura rastësisht të partive politike, ndërsa më pas vazhdon biseda e redaktorit nga Shërbimi për verifikim të fakteve, Vlladimir Petreski.

Të gjithë emisionin mund ta shihni më poshtë. Pjesa për premtimet zgjedhore fillon nga minuta e 18:38, ndërsa biseda prej minutës 28:30.

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Ky artikull është përgatitur në kuadër të Vërtetmatësit, projekt për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë së politikanëve dhe partive përpara qytetareve, i realizuar nga Fondacioni Metamorphosis. Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy) dhe Fondit Ballkanik për Demokraci, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA (BTD – The Balkan Trust for Democracy, a project of the German Marshall Fund of the United States), iniciativë e cila përkrah demokracinë, qeverisjen e mirë dhe integrimet euro-atlantike në Evropën Juglindore. Përmbajtja e recensionit është përgjegjësi e autorit dhe nuk i paraqet qëndrimet e Metamorphosis, National Endowment for Democracy, The Balkan Trust for Democracy, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA dhe partnerëve të tyre.

Your email address will not be published.