Premtimi juaj parazgjedhor duket i njohur: Nuk është ndërtuar shkolla fillore në Vizbegovë

Në emisionin e pestë pyetje shpërblyese për shkollën e pa ndërtuar në Vizbegovë. Foto: printscreen.

Во петтата радиоемисија загатката беше предизборното ветување за изградба на ново основно училиште во Визбегово, во кое би учеле околу 50 деца од населените места с.Визбегово и Шуто Оризари. Тоа е ветување што пред локалните избори во 2013 година го даде градоначалникот на Бутел, Петре Латиновски.

Radio “Indeks” në bashkëpunim me “Vërtetmatësin” filloi radioemisioni “Premtimi juaj parazgjedhor duket i njohur”. Çdo ditë pune prej orës 14:30, dëgjuesit mund të qëllojnë se cili politikan ose cila parti ka dhënë një premtim të caktuar dhe se a është realizuar. Përgjigjet e sakta ndiqen me shpërblim nga kjo radio. Të interesuarit mund të paraqiten në adresën elektronike tvoetovetuvanjezvucipoznato@radioindex.mk dhe duhet të dërgojnë emër dhe mbiemër dhe numrin e telefonit që njerëzit e radios të mund t’i telefonojnë dhe të kyçen në emision. Paraqitja është e mundur edhe në numrin e telefonit 075/755-588. Në emisionin e pesë gjëegjëza ishte premtimi parazgjedhor për ndërtim të shkollës së re fillore në Vizbegovë, në të cilën do të mësonin 50 fëmijë nga këto vendbanime f. Vizbegovë dhe Shuto Orizare. Këtë e dha kryetari i Butelit, Petre Latinovski në programin zgjedhor (2013-2017) “Vepra të reja për zhvillim të ri, vepra të reja për Butel më të mirë” (Arsimim dhe shkencë faqe 19), me të cilin e kërkoi besimin e qytetarëve të Butelit për mandatin e kryetarit të komunës, si kandidat i VMRO DPMNE-së. Premitmi është vlerësuar si i parealizuar.  https://www.youtube.com/watch?v=y7yOpPcFryk

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Ky artikull është përgatitur në kuadër të Vërtetmatësit, projekt për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë së politikanëve dhe partive përpara qytetareve, i realizuar nga Fondacioni Metamorphosis. Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy) dhe Fondit Ballkanik për Demokraci, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA (BTD – The Balkan Trust for Democracy, a project of the German Marshall Fund of the United States), iniciativë e cila përkrah demokracinë, qeverisjen e mirë dhe integrimet euro-atlantike në Evropën Juglindore. Përmbajtja e recensionit është përgjegjësi e autorit dhe nuk i paraqet qëndrimet e Metamorphosis, National Endowment for Democracy, The Balkan Trust for Democracy, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA dhe partnerëve të tyre.

Your email address will not be published.