Nuk është rindërtuar bulevardi verior në Kavadar

Bulevardi ende në pritje për rindërtim. Foto: screenshot

Rindërtim i tërësishëm i rrugës Bulevardi verior
Për shkak të kualitetit të dobët të rrugës, ajo duhet që të rindërtohet, të ndërrohet tamponi dhe që të vendoset një shtresë e re e asfaltit. Ky projekt do të realizohet me mjete nga buxheti i Komunës së Kavadarit. (Afati i realizimit: viti 2015)

 

ARSYETIM

programin e tij zgjedhor me të cilin u nis për të fituar besimin e qytetarëve në zgjedhjet lokale të vitit 2013, kryetari i komunës, kandidat i VMRO DPMNE-së, Aleksandar Panov, premtoi rindërtim të plotë të Bulevardit verior në qytetin e Kavadarit. Në faqen 77 të programit, ai premton se deri në vitin 2015, gjegjësisht deri në fund të saj, do të ndërrohet tërësisht shtrati, gjegjësisht tamponi, dhe do të kryhet asfaltimit i Bulevardit verior, që do të thotë se duhet të bëhet rindërtimi, gjegjësisht të ndërtohet ky rrugëkalim. Sipas asaj që kuptuam, ky premtim i Aleksandar Panov është i parealizuar.

Në gjurmë të informacionit për realizimin e këtij premtimi duke shfletuar ueb-sajtin e Komunës së Kavadarit më së fundmi është informacioni në 1 prill të vitit 2016, në të cilin njëri skaj i Bulevardit verior përmendet vetëm si pikë deri në të cilën do të rindërtohet Bulevardi perëndimor. Informata të tjera për rindërtimin e Bulevardit verior nuk ka.

Qytetarët e Kavadarit për “Vërtetmatësin” vërtetuan se deri më tani nuk ndërmarrë asgjë që të realizohet ky premtim i kryetarit të Komunës së Kavadarit, Aleksandar Panov.

As në ueb-faqen e KTV-së, as në info-faqen “Duma” nuk gjetëm informacione se janë ndërmarrë masa për rindërtim të këtij bulevardit

Për këtë shkak, duke pasur parasysh faktin se afati për rindërtimin e Bulevardit verior në Kavadar (2015) ka kaluar, ky premtim i Aleksandar Panov është i parealizuar.

 

BURIMET

 

 

 

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Ky artikull është përgatitur në kuadër të Vërtetmatësit, projekt për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë së politikanëve dhe partive përpara qytetareve, i realizuar nga Fondacioni Metamorphosis. Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy) dhe Fondit Ballkanik për Demokraci, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA (BTD – The Balkan Trust for Democracy, a project of the German Marshall Fund of the United States), iniciativë e cila përkrah demokracinë, qeverisjen e mirë dhe integrimet euro-atlantike në Evropën Juglindore. Përmbajtja e recensionit është përgjegjësi e autorit dhe nuk i paraqet qëndrimet e Metamorphosis, National Endowment for Democracy, The Balkan Trust for Democracy, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA dhe partnerëve të tyre.

Your email address will not be published.