Nikolla Dimitrov

Me 31.05.2017 Nikolla Dimotriv është zgjedhur ministër i Punëve të Jashtme në Qeverinë e Republikës së Maqedonisë

 

JETA PRIVATE

Nikolla Dimitrov ka lindur në vitin 1972 në Shkup. Ai është i martuar, baba i tre fëmijëve.

 

ARSIMIMI

Doktorant pranë Institutit për Siguri, Mbrojtje dhe Paqe, Fakulteti Filozofik, Universiteti “Shën Kiril dhe Metodij”

1997-1998   –  Magjistër në shkencat juridike pranë Universitetit të Kembrixhit, Mbretëria e Bashkuar

1991-1996   –  Jurist i diplomuar, Fakulteti Juridik, Universiteti “Shën Kiril dhe Metodij”

Student i gjeneratës dhe fituesi i çmimit “26 Korriku”, Fondacioni Frank Maning

 

KARRIERA 

 2017               – Ekspert i jashtëm pranë Qendrës Ndërkombëtare për bashkëpunim juridik, Hag, Bbretëria e Holandës

2014 -2017   –  Anëtar i ri në Institutin e Hagës për drejtësi globale, Hag, Mbretëria e Holandës

2011-денес  –    Anëtar i Gjyqit ekzistues për arbitrim, Hag, Mbretëria e Holandës

2009–2014   – Ambasador i jashtëzakonshëm dhe i autorizuar plotësisht nga Republika e Maqedonisë, në Hag, Mbretëria e Holandës; përfaqësues i përhershëm i Republikës së Maqedonisë gjatë organizmit për ndalimin e armëve kimike

2008-2011  –   Co-përfaqësues i Republikës së Maqedonisë para Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë (Krijimi i marrëveshjes së Përkohshme të vitit 1995)

2007-2008  –  Deputet special i qeverisë së Republikës së Maqedonisë për integrime evropiane dhe euroatlantike në Bruksel, Mbretëria e Belgjikës

2006 – 2009 – Koordinator kombëtar për integrime të Republikës së Maqedonisë në NATO

2003 – 2008 – Deputet special i Republikës së Maqedonisë në biseda për tejkalimin e dallimeve rreth emrit me Republikën e Greqisë nën mbikëqyrjen e Kombeve të Bashkuara

2001 – 2006 – Ambasador i  Republika e Maqedonisë në Uashington, Shtetet e Bashkuara të Amerikës

2000 – 2001  – Këshilltar për siguri kombëtar të Presidentit të Republikës së Maqedonisë

2000              –  Zv. ministër i Punëve të Jashtme të Republikës së Maqedonisë

 

Aktivitete plotësuese

2016 -sot   –  Anëtar i Bordit Këshillues. EVROTINK – Qendra për Strategji Evropiane, Shkup. Republika e Maqedonisë

2015 – sot  –   Anëtar i Ballkanit në Evropë. Grupi Këshillues për politik, Fondi Evropian për Ballkanin dhe Qendra për  studime JIE pranë Universitetit në Grac, Austri

2015 – sot –   Anëtar i Bordit udhëheqës, Fondacioni për Arsim të Integruar, Shkup, Republika e Maqedonisë

2012         –   Certifikatë për trajnim profesional, Xhon F. Kenedi Fakulteti për Administratë pranë Universitetit të Harvardit, Lider në JIE

1999 – sot –  Publikime të shumta, analiza, opinione në mediume vendore dhe ndërkombëtare

1996 – 2001   – Demostrues në Fakultetin Juridik pranë Universitetit “Shën Kiril dhe Metodij”, E drejta publike ndërkombëtare dhe e Drejta ndërkombëtare për të drejtat e njeriut

1993-1994     – Sekretar për Arsim, Lidhja e studentëve pranë Universitetit “Shën Kiril dhe Metodij”

 

BURIME

 

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Ky artikull është përgatitur në kuadër të Vërtetmatësit, projekt për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë së politikanëve dhe partive përpara qytetareve, i realizuar nga Fondacioni Metamorphosis. Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy) dhe Fondit Ballkanik për Demokraci, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA (BTD – The Balkan Trust for Democracy, a project of the German Marshall Fund of the United States), iniciativë e cila përkrah demokracinë, qeverisjen e mirë dhe integrimet euro-atlantike në Evropën Juglindore. Përmbajtja e recensionit është përgjegjësi e autorit dhe nuk i paraqet qëndrimet e Metamorphosis, National Endowment for Democracy, The Balkan Trust for Democracy, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA dhe partnerëve të tyre.

Your email address will not be published.