Bilen Sali

 

Ministër i Drejtësisë në Qeverinë e RM-së së kryeministrit Zoran Zaev

 

JETA PRIVATE

Ka lindur me 23 qershor të vitit 1975 në Dobërdoll, Komuna e Vrapçishtit. Gostivar. Sipas të dhënave zyrtare, ai ka familje – bashkëshorte dhe tre fëmijë. Shkollimin e mesëm e ka kryer në Gostivar, ndërsa Fakultetin Juridik në Universitetin Shtetëror të Tetovës. Ka dhënë provimin e Avokaturës dhe Noterit.

 

KARRIERA

Saliji në dhjetë vitet e fundit ka punuar në funksione në Komunën e Vrapçishtit dhe në inspektoratin shtetëror, pjesë e ministrisë në qeverinë e Nikolla Gruevskit.

-Në vitet 2005-2009 ka qenë këshilltarë për marrëdhënie me publikun – Komuna  e Vrapçishtit.;

– Në vitet 2009-2011 ka qenë drejtor në Ndërmarrjen Publike Komunale Vrapçisht;

– Në vitet 2011-2017  kryen funksionin e drejtorit në Inspektoratin Shtetëror për Pylltari dhe Gjueti

 

KARRIERA POLITIKE

  • Ministër në Ministrinë e Drejtësisë në qeverinë e RM-së, udhëhequr nga kryeministri Zoran Zaev

 

BURIME:

– Собрание на РМ – Предлог за состав на Влада на РМ

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Ky artikull është përgatitur në kuadër të Vërtetmatësit, projekt për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë së politikanëve dhe partive përpara qytetareve, i realizuar nga Fondacioni Metamorphosis. Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy) dhe Fondit Ballkanik për Demokraci, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA (BTD – The Balkan Trust for Democracy, a project of the German Marshall Fund of the United States), iniciativë e cila përkrah demokracinë, qeverisjen e mirë dhe integrimet euro-atlantike në Evropën Juglindore. Përmbajtja e recensionit është përgjegjësi e autorit dhe nuk i paraqet qëndrimet e Metamorphosis, National Endowment for Democracy, The Balkan Trust for Democracy, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA dhe partnerëve të tyre.

Your email address will not be published.