Adnan Qahil

 

Me 31.05. 2017 Adnan Qahil është zgjedhur si ministër pa resor në qeverinë e Republikës së Maqedonisë.

JETA PRIVATE

Adnan Qahil është lindur me 03.02.1960 në Shkup

Flet turqisht, maqedonisht, anglisht dhe shqip

 

SHKOLLIMI

Shkollën fillore dhe të mesme i ka kryer në Shkup. Shkollimin e lartë në fakultetin e kimisë në Shkup në Universitetin “Kiril dhe Metodij” në vitin 1984.  Studimet post-diplomatike i ka mbaruar në PMF, ku është edhe pranë mbrojtjes së doktoraturës.

 

KARRIERA

Ka punuar si arsimtar në SHF Tefejyz- Shkup,  ka qenë inxhinier në Ohis, ndërsa nga viti 1990 punon si profesor i Kimisë në “Josip Broz Tito” në Shkup.

Nga 1998 deri sot- profesor i fakultetit Pedagogjik në Shkup.

1998-2000-  ministër pa resor.

2000-2002 година –   këshilltar shtetëror i kryeministrit.

2002-2006 година –  deputet në Kuvendin e RM-së.

2006-2008 година-   ministër pa resor në Qeverinë e RM-së.

 

KARRIERA POLITIKE

Nga viti 1998 kryetar i partisë Lëvizja e Turqve në Maqedoni

 

SPORT

Adnan Qahil është trajner në klubin e karatesë “Vardar” dhe instruktor ndërkombtar në Federatën e Karatesë për Evropën.

 

BURIME

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Ky artikull është përgatitur në kuadër të Vërtetmatësit, projekt për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë së politikanëve dhe partive përpara qytetareve, i realizuar nga Fondacioni Metamorphosis. Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy) dhe Fondit Ballkanik për Demokraci, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA (BTD – The Balkan Trust for Democracy, a project of the German Marshall Fund of the United States), iniciativë e cila përkrah demokracinë, qeverisjen e mirë dhe integrimet euro-atlantike në Evropën Juglindore. Përmbajtja e recensionit është përgjegjësi e autorit dhe nuk i paraqet qëndrimet e Metamorphosis, National Endowment for Democracy, The Balkan Trust for Democracy, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA dhe partnerëve të tyre.

Your email address will not be published.