Zoran Damjanovski

 

JETA PRIVATE

Zoran Damjanovski ka lindur me 5 qershor të vitit 1956 në Kumanovë. Ai është njeri familjar, bashkëshort dhe baba i tre fëmijëve.

 

SHKOLLIMI

Shkollimin fillor dhe të mesëm e ka kryer në vendlindje, ndërsa Fakultetin e medicinës në Shkup në vitin 1981. Shkollimin e tij më pas e ka vazhduar në Zagreb dhe Lubljanë, ku në vitin 1987 ka magjistruar në gjinekologji. Më pas, në vitin 1991 ka specializuar në gjinekologji dhe akusheri në Shkup.

 

KARRIERA

Pas përfundimit të studimeve punon si mjek-gjinekolog në spitalin e qytetit në Kumanovë.

 

 KARRIERA POLITIKE

Kryetari i Komunës bëhet në zgjedhjet lokale në prill të vitit 2005 si kandidat i koalicionit ” Së bashku për Maqedoninë”. Në zgjedhjet lokale të vitit 2013 Damjanovski për herë të tretë e morri besimin e qytetarëve dhe e ushtron këtë funksion edhe sot.

 

BURIME

Веб-сајт на општина Куманово: Градоначалник/Биографија

 

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Ky artikull është përgatitur në kuadër të Vërtetmatësit, projekt për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë së politikanëve dhe partive përpara qytetareve, i realizuar nga Fondacioni Metamorphosis. Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy) dhe Fondit Ballkanik për Demokraci, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA (BTD – The Balkan Trust for Democracy, a project of the German Marshall Fund of the United States), iniciativë e cila përkrah demokracinë, qeverisjen e mirë dhe integrimet euro-atlantike në Evropën Juglindore. Përmbajtja e recensionit është përgjegjësi e autorit dhe nuk i paraqet qëndrimet e Metamorphosis, National Endowment for Democracy, The Balkan Trust for Democracy, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA dhe partnerëve të tyre.

Your email address will not be published.