VMRO-DPMNE: Turistë vendorë

Do të vazhdojmë me përpjekjet, që përveç turistëve të huaj, në vendet tona turistik të rritet edhe numri i turistëve vendorë nëpërmjet reklamimit në mediumet vendore. Do të mundësojmë promovim më të madh të potencialeve kulturore dhe turistike të Maqedonisë në programet arsimore të vendit që janë në dispozicion për të gjitha gjeneratat. Bartës: Agjencia turistike nacionale e Maqedonisë në bashkëpunim me Ministrinë për ekonomi. [Afati: dhjetor 2012]

Arsyetimi:

Sipas të dhënave nga Enti shtetëror për statistikë i Republikës së Maqedonisë, numri i turistëve vendorë në dy vitet e fundit, jo vetëm që nuk shënon rritje, por mund të shënojë vërehet edhe një rënie e vogël. Numri i përgjithshëm i turistëve vendorë në vitin 2012 ka qenë 312 274 persona, në vitin 2011, 320 097, ndërsa në vitin 2010 , 324 545 turistëve vendorë. Nga kjo mund të konstatohet se përpjekjet e Qeverisë së RM-së për rritjen e numrit të turistëve vendorë nuk kanë dhënë rezultat. Ky premtim vlerësohet si i parealizuar. [Аzhurnuar më: 14.02.2013]

Linke:

  • Enti shtetëror për statistikë: Тurizmi. [Qasur më: 14.02.2013]

Vlerësuar nga: Dejan Dimitrievski

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.