VMRO-DPMNE: Metabazë me të dhëna për personat juridikë

Sipas shembullit të Holandës, Austrisë dhe të vendeve skandinave, e filluam Projektin për krijimin e Metabazës së vetme me të dhëna për personat juridikë. Analizat në këto vendeve, treguan se 70% të të dhënave të cilat firmat ia japin sektorit publik, tashmë janë mbledhur nga ndonjë institucion shtetëror.(Afati – tetor 2010)

Arsyetim:

Sipas Dhënies së llogarisë nga VMRO-DPMNE-ja, fq. 23:

“…Regjistri qendror parasheh që projekti Baza me meta të dhëna të fillojë në gjysmën e parë të vitit 2011, gjegjësisht në periudhë kur projekti Sistemi një sportel faza 2, do të jetë në fazën përfundimtare. Kohëzgjatja e realizimit të projektit parashihet të jetë 9 deri në 12 muaj.”

Linke:

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.