VMRO-DPMNE: Аgjenci për akreditimin e institucioneve shëndetësore

Do të formojmë Аgjenci për akreditimin e institucioneve shëndetësore, e cila do t’i përgatisë standardet në bashkëpunim me Ministrinë për shëndetësi dhe në vazhdimësi do ta ndjekë dhe do ta vlerësojë kualitetin e punës së institucioneve shëndetësore dhe zbatimin e mjekësisë së bazuar në dëshmi. Me përmirësimin e kontrollit të kualitetit të shërbimeve shëndetësore do të kemi pacientë më të kënaqur dhe shëndet më të mirë. Planifikohet që kjo agjenci të jape akreditime dhe t’i kontrollojë të gjitha institucionet shëndetësore për atë se cilat standarde i plotësojnë dhe në përputhje me këtë, cilat shërbime shëndetësore mund t’ua ofrojnë pacientëve. Bartës: Ministria për shëndetësi. [Afati: qershor 2012]

Arsyetim:

Deri në afatin e dhënë, nuk ka informata se është formuar Agjencia për akreditim të institucioneve shëndetësore.

Më 19 gusht 2012 është paralajmëruar formimi i Agjencisë, e cila do të duhet të fillojë me punë në fillim të vitit 2013.

Linke:

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.