Trajçe Dimitriev

Trajçe Dimitriev është kryetari aktual i Komunës së Demir Kapisë. Më herët këtë funksion e ka kryer në tre mandate – prej vitit 1996 deri në vitin 2005 në dy mandate të njëpasnjëshme, si dhe prej vitit 2009 deri në vitin 2013, me çka është rizgjedhur kryetar komune.

 

JETA PRIVATE

Trajçe Dimitriev ka lindur në Shkup, me 13 shtator të vitit 1957.

I martuar dhe është babai i dy fëmijëve.

 

ARSIMIMI

Ka diplomuar në Fakultetin Ekonomik për ekonomi nacionale dhe botërore në Sofje.

 

KARRIERA

Ka punuar në NPSHB, në “Cigllana” – Negotinë, më pas në periudhën prej vitit 1982-1990 ka punuar si komercialist në Fabrikën për kabllo – Negotinë.

Më pas ka hapur kompaninë personale – “KORAL”

 

KARRIERA POLITIKE

Ka qenë i zgjedhur si kryetar komune në Komunën e Demir Kapisë në dy mandate prej 1996 deri në vitin 2005, më pas në zgjedhjet në vitin 2009 dhe në zgjedhjet e vitit 2013, për herë të katërt banorët e Komunës s Demir Kapisë i’a japin besimin për marrje të funksionit të kryetarit të komunës.

 

BURIME

Ueb-faqja e ZELS – Gazeta prill 2013

 

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Ky artikull është përgatitur në kuadër të Vërtetmatësit, projekt për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë së politikanëve dhe partive përpara qytetareve, i realizuar nga Fondacioni Metamorphosis. Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy) dhe Fondit Ballkanik për Demokraci, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA (BTD – The Balkan Trust for Democracy, a project of the German Marshall Fund of the United States), iniciativë e cila përkrah demokracinë, qeverisjen e mirë dhe integrimet euro-atlantike në Evropën Juglindore. Përmbajtja e recensionit është përgjegjësi e autorit dhe nuk i paraqet qëndrimet e Metamorphosis, National Endowment for Democracy, The Balkan Trust for Democracy, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA dhe partnerëve të tyre.