#Përgjegjësi është qyteti mos të duket si një kosh i madh plehrash

 

 

Mungesa e koshave të mbeturinave është problem i madh që ka kapluar komunën e Çairit të Shkupit. Nga mungesa e koshave, mbeturinat kundërmojnë rrugëve të kryeqytetit.

Qytetarët që banojnë në këtë zonë fajësojnë komunën dhe higjienën komunale e cila neglizhon punët si dhe banorët e papërgjegjshëm.

Rrugët kryesorë nuk kanë shporta fare, madje edhe disa që kanë qenë janë dëmtuar dhe më nuk ekzistojnë.

Gjithashtu mungesë e tyre vërehet edhe në stacionet e autobusëve të kësaj komunë, ku ata që presin autobusë hedhin mbeturinat në tokë, duke krijuar kështu pamje jo të këndshme për qytetin dhe komunën.

“I vendosën para disa viteve po nuk e di se çfarë ndodhi me to, u zhdukën, i dogjën, i vodhën, nuk e dimë, por edhe qytetarët nuk janë të kujdesshëm, sepse kur shohin se nuk kanë se ku t’i hedhin mbeturinat, le ti mbajnë ato me vete deri sa të gjejnë se ku t’i hedhin”, thonë banorët.

Me këtë problem nuk ballafaqohen vetëm banorët e Shkupit, por edhe të qyteteve të tjera në Maqedoni posaçërisht ata të Tetovës dhe Kumanovës.

 

 

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Ky artikull është përgatitur në kuadër të Vërtetmatësit, projekt për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë së politikanëve dhe partive përpara qytetareve, i realizuar nga Fondacioni Metamorphosis. Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy) dhe Fondit Ballkanik për Demokraci, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA (BTD – The Balkan Trust for Democracy, a project of the German Marshall Fund of the United States), iniciativë e cila përkrah demokracinë, qeverisjen e mirë dhe integrimet euro-atlantike në Evropën Juglindore. Përmbajtja e recensionit është përgjegjësi e autorit dhe nuk i paraqet qëndrimet e Metamorphosis, National Endowment for Democracy, The Balkan Trust for Democracy, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA dhe partnerëve të tyre.