Nikolla Todorov

 Nikolla Todorov është ish ministër i arsimit, ministër aktual i Shëndetësisë dhe zëvendës kryeministër i qeverisës së Republikës së Maqedonisë.

 

 

JETA PRIVATE

Nikolla Todorov ka lindur me 7 janar të vitit 1979.

I martuar dhe baba i dy fëmijëve.

 

SHKOLLIMI

1998-2002 – Universiteti ” Shën Kirili dhe Metodij”- Fakulteti juridik, Shkup, drejtimi: E drejta qytetare.

Jurist i diplomuar me provim të realizuar të avokaturës

1994-1997 – “ Vasill Antevski Dren” – drejtësi

E flet gjuhën angleze

 

KARRIERA

Në shtator të vitit 2002 ka punuar si bashkëpunëtor i gjykatësit hetues në Gjykatën Themelore Shkup 1 Shkup.

Nga prilli i vitit 2006- ka punuar si adminstrator dhe referent teknik, projekt për ndërtimin e strategjisë për luftë kundër HIV/SIDËS të përkrahur prej Fondit Global për Luftë kundër HIV/SIDËS, Tuberkulozit dhe Malaries.

tetor 2006- tetor 2007- zëvendës drejtor i NP për akomodim të hapësirave tregtare dhe banim në RM.

dhjetor, 2006-qershor 2009, Drejtor i AD QTQ-Shkup

tetor 2007, Udhëheqës i Qendrës për patundshmëri dhe kadastër- Shkup.

shtator 2008- qershor 2009, anëtar i Këshillit mbikëqyrës për kontroll të punës materiale-financiare të NP Ujësjellësi dhe kanalizimi- Shkup

 

 

KARRIERA POLITIKE

24 qershor 2016 –  Zëvendës ministër i Shëndetësisë në qeverinë e Republikës së Maqedonisë.

qershor 2011- Ministria e Shëndetësisë në qeverinë e Republikës së Maqedonisë.

qershor 2009- qershor 2011- Ministër i Arsimit dhe Shkencës në qeverinë e Republikës së Maqedonisë.

qershor 2011- është zgjedhur si deputet në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë në zgjedhjet parlamentare të vitit 2011.

 

Bombat

Nikolla Todorov ka qenë i involvuar në parregulsitë zgjedhore nga pozicioni i udhëheqësit të Shtabit zgjedhor të VMRO-DPMNE-së, mësojmë nga bisedat e përgjuara të publikuara nga opozita. Deri tani nuk është ngritur padi kundër tij nga Prokuroria Speciale Publike.

 

BURIME

Фејсбук-профил (потврден) на минист sерот Никола Тодоров

Министерство за здравство: Министер

(30.06.2016) Фактор – Нови вицепремиери се Никола Тодоров и Никола Попоски

Влада на Република Македонија – Никола Тодоров

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Ky artikull është përgatitur në kuadër të Vërtetmatësit, projekt për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë së politikanëve dhe partive përpara qytetareve, i realizuar nga Fondacioni Metamorphosis. Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy) dhe Fondit Ballkanik për Demokraci, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA (BTD – The Balkan Trust for Democracy, a project of the German Marshall Fund of the United States), iniciativë e cila përkrah demokracinë, qeverisjen e mirë dhe integrimet euro-atlantike në Evropën Juglindore. Përmbajtja e recensionit është përgjegjësi e autorit dhe nuk i paraqet qëndrimet e Metamorphosis, National Endowment for Democracy, The Balkan Trust for Democracy, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA dhe partnerëve të tyre.

Your email address will not be published.