Momçilo Aleksovski

momchilo_aleksovski

Momçilo Aleksovski – kryetar i Komunës së Rankovcës.

JETA PRIVATE

Momçilo Aleksovski ka lindur me 4 nëntor të vitit 1956 në fshatin Rankovcë, ku jeton edhe sot.

ARSIMIMI

Shkollimin e fillor e ka përfunduar në vendin e lindjes, shkollimin e mesëm në Shkup, në qendrën shkollore Elektro-Teknike “Nikolla Teslla”, më pas ka përfunduar në Zagreb në shkollën për oficerë, ku ka shërbyer edhe në kohën e konfliktit.

 

KARRIERA POLITIKE

Përvojën e parë të punës e ka marr në Republikën Gjermane, më pas është punësuar në RIK Sileks – Kratovë, ku ka punuar 20 vite, prej ku 14 si udhëheqës i repartit. Prej vitit 2000 ka hapur biznes privat të cilin e ka udhëhequr suksesshëm deri në zgjedhjen e tij si kryetar komune në zgjedhjet lokale të vitit 2013.

BURIME

 

Gazeta ZELS 2013.

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Ky artikull është përgatitur në kuadër të Vërtetmatësit, projekt për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë së politikanëve dhe partive përpara qytetareve, i realizuar nga Fondacioni Metamorphosis. Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy) dhe Fondit Ballkanik për Demokraci, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA (BTD – The Balkan Trust for Democracy, a project of the German Marshall Fund of the United States), iniciativë e cila përkrah demokracinë, qeverisjen e mirë dhe integrimet euro-atlantike në Evropën Juglindore. Përmbajtja e recensionit është përgjegjësi e autorit dhe nuk i paraqet qëndrimet e Metamorphosis, National Endowment for Democracy, The Balkan Trust for Democracy, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA dhe partnerëve të tyre.

Your email address will not be published.