Millosim Vojneski

 

Millosim Vojneski-kryetari i komunës Makedonski Brod. 

JETA PRIVATE

Millosim Vojnecski ka lindur me 28 nëntor të vitit 1959 në fshatin Rusjaci, komuna Makedonski Brodit.

 

ARSIMIMI

Shkollimin e lartë e ka përfunduar në Fakultetin Juridik, pranë UKM në Shkup ne vitin 1984.

 

KARRIERA POLITIKE

Pesë vite ka qenë drejtor i Zyrës për punësim.

Në vitin 2005 në zgjedhjet lokale është zgjedhur si kryetar i Komunës Makedonski Brod, përsëri në vitin 2009 dhe tani në vitin 2013 pas për herë të tretë ia besojnë funksionin e kryetarit të kësaj komune.

Si projekte më të rëndësishme të realizuara thekson rregullimin e sheshit të qytetit, shtratin e lumit Treska, asfaltimin e 25 rrugëve të qytetit dhe projekte të tjera në mjediset rurale në Komunën Makedonski Brod.

Si përfaqësues i ZELS është zgjedhur delegat i Kuvendit të përgjithshëm të NALAS dhe zëvendës delegat në Komitetin e përbashkët konsultativ mes Republikës së Maqedonisë dhe rajonit në Unionin Evropian.

 

BURIME

Gazeta e ZELS 2013.

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Ky artikull është përgatitur në kuadër të Vërtetmatësit, projekt për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë së politikanëve dhe partive përpara qytetareve, i realizuar nga Fondacioni Metamorphosis. Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy) dhe Fondit Ballkanik për Demokraci, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA (BTD – The Balkan Trust for Democracy, a project of the German Marshall Fund of the United States), iniciativë e cila përkrah demokracinë, qeverisjen e mirë dhe integrimet euro-atlantike në Evropën Juglindore. Përmbajtja e recensionit është përgjegjësi e autorit dhe nuk i paraqet qëndrimet e Metamorphosis, National Endowment for Democracy, The Balkan Trust for Democracy, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA dhe partnerëve të tyre.

Your email address will not be published.