Korrieri nuk ka një faqe kopertine që tregon Zelenskyn duke vjedhur vezët e Pashkëve

Фото: Вистинската насловна страница на магазинот Куриер од 6 април - Принтскрин

Një kopertinë e tillë nuk mund të gjendet në asnjë numër të gazetës së përjavshme franceze. Korrier ka një numër të 6 prillit me të njëjtin numër serial si faqja e parë e rreme me Zelensky (N°1692), por me një dizajn tjetër. Siç shpjegon Courrier International për faqen e parë të 6 prillit, zgjedhja e redaktorëve u bë në favor të Indisë, e cila është vendi më i populluar dhe është kthyer në një destinacion tërheqës për investitorët perëndimorë. Faqja e rreme me Zelensky u publikua më 5-6 prill nga mediat propagandistike ruse (Ukraina.ru, news-kiev.ru, zmaps.ru), si pjesë e propagandës ruse të drejtuar kundër Perëndimit dhe Ukrainës.

 

Ne po shqyrtojmë një postimFacebook që ndan një kopertinë të pretenduar të “Courrier-it” francez nga 6 prilli, i cili tregon një karikaturë të presidentit ukrainas Volodymyr Zelensky duke vjedhur vezë të Pashkëve dhe duke ikur.

Një raport i Pashkëve nga perëndimi gjendet në postimin që po analizojmë.

Një kopertinë e tillë nuk mund të gjendet në asnjë numër të gazetës së përjavshme franceze. Kopertinat mund të shihen këtu.

Korrier ka një numër të 6 prillit me të njëjtin numër serial si kopertina e rreme me Zelenskyn (N°1692), por me një dizajn të ndryshëm.

Siç shpjegon Courrier International për faqen e parë të 6 prillit, zgjedhja e redaktorëve u bë në favor të Indisë, e cila është vendi më i populluar dhe është kthyer në një destinacion tërheqës për investitorët perëndimorë. Faqja e parë tregon të rinjtë nga India, që është një sinjal se India duhet të transformojë dhe t’u ofrojë të rinjve një perspektivë, t’u sigurojë atyre punë.

Duhet të theksohet se dizajni i kopertinës me Zelenskyn duke vjedhur vezët e Pashkëve nuk mund të gjendet as në botimet e vjetra të Korrierit, përfshirë ato speciale.

Publikimi i rremë me Zelensky u publikua më 5-6 prill nga mediat propagandistike ruse (Ukraina.ru, news-kiev.ru, zmaps.ru), si pjesë e propagandës ruse të drejtuar kundër Perëndimit dhe Ukrainës.

Prandaj, mund të konkludojmë se postimi që po shqyrtojmë është i pavërtetë.

 

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.