Kiril Minoski

 

Kiril Minoski është ministër aktual i financave. Ka punuar edhe në projekte të programit të SHBA-ve për ndihmë- USAID..

 JETA PRIVATE

Ka lindur me 20 tetor të vitit 1971 në Shkup.

 

SHKOLLIMI

Në vitin 2005 – Magjistër në shkencat ekonomike- Studime evropiane- Fakulteti Ekonomik Shkup, University Antwerp- Belgjikë, Staffordshire University – Britani e Madhe, University Bari – Itali

Për momentin është doktorant në shkencat ekonomike- Fakulteti Ekonomik Shkup

 

KARRIERA

tetor 2015- qershor 2016- drejtor i Drejtorisë për të Ardhura Publike në Republikën e Maqedonisë ;

maj 2014- nëntor 2015- drejtor I Inspektoratit Shtetëror të Tregut- Ministria e Ekonomisë ;

nëntor 2013- maj 2014- drejtor i njësisë për projekte, Projekte për rikonstruksion të hapësirave shëndetësore në Republikën e Maqedonisë/ Banka për zhvillim në Këshillin Evropian/ Ministria e Shëndetësisë në Republikën e Maqedonisë ; Booz Allen Hamiton- kompani konsultuese.

2010-2013 –  menaxher në kompaninë për eksport- Projekt për përparim të investimit dhe eksportit në USAID ;

2006-2010 –  menaxher i njësisë për reforma të tregut, punës dhe reformave të pensioneve. Projekt i USAID për përparim të mjedisit të biznesit

2002-2006 –  menaxher për financa dhe burime njerëzore- Projekt për konkurrencë/ USAID;

2000-2002 – zëvendës drejtor/drejtor – Projekti i bankave të Maqedonisë / USAID.

 

KARRIERA POLITIKE

Në funksionin ministër për financa vjen në mesin e vitit 2016, duke e pasuar Zoran Stavrevskin që dha dorëheqje.

 

BURIME

Влада на Република Македонија – Кирил Миноски

(15.06.2016) Сител – Кирил Миноски, нов министер за финансии

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Ky artikull është përgatitur në kuadër të Vërtetmatësit, projekt për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë së politikanëve dhe partive përpara qytetareve, i realizuar nga Fondacioni Metamorphosis. Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy) dhe Fondit Ballkanik për Demokraci, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA (BTD – The Balkan Trust for Democracy, a project of the German Marshall Fund of the United States), iniciativë e cila përkrah demokracinë, qeverisjen e mirë dhe integrimet euro-atlantike në Evropën Juglindore. Përmbajtja e recensionit është përgjegjësi e autorit dhe nuk i paraqet qëndrimet e Metamorphosis, National Endowment for Democracy, The Balkan Trust for Democracy, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA dhe partnerëve të tyre.

Your email address will not be published.