Ivan Frangov

Ivan Frangov tani më dy mandate është kryetar i Komunës së Gjevgjelisë.

 

JETA PRIVATE

Ivan Frangov ka lindur me 09.12.1969 në Gjevgjeli.

Me gruan Evegenia kanë dy fëmijë, Simeon dhe Anastasija.

 

ARSIMIM

Ka diplomuar në fakultetin Ekonomik në Shkup në maj të vitit 1994, në degën Tregti ndërkombëtare dhe marketing.

КАРИЕРА

Menjëherë pas diplomimit punësohet në kompaninë private “Tehnoprodukt” në Gjevgjeli, ku mbetet deri në vitin 2002. Prej vitit 2002 deri në gusht të vitit 2007 punon në kompaninë private “Sollun 53” AD Gjevgjeli, në fillim si udhëheqës në marketing, më pas si anëtar ekzekutiv në këshillin e drejtorëve.

Prej shtatorit të vitit 2007 është emëruar për udhëhequr në Departamentin tatimor në Drejtorinë e të Hyrave Publik në Gjevgjeli.

 

KARRIERA POLITIKE

Në zgjedhjet lokale në vitin 2009 ka qenë i zgjedhur si kryetar i Komunës së Gjevgjelisë.

Ka qenë i zgjedhur si anëtar në Këshillin drejtues në ZLES, si përfaqësues nga ZELS është zëvendës – delegat në Kongresin e qeverive lokale dhe rajonale pranë Këshillit të Evropës dhe zëvendës delegat në Komisionin e përbashkët konsultues mes Republikës së Maqedonisë dhe Komitetit e rajonit në Unionin Evropian.

Në zgjedhjet lokale, në vitin 2013, për herë të dytë qytetarët e Komunës së Gjevgjelisë ia besuan udhëheqësin e komunës.

 

BURIME

Ueb-faqja e Komunës së Gjevgjelisë – Biografia e kryetarit të komunës

Ueb-faqja e ZLES – Gazeta prill 2013

 

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Ky artikull është përgatitur në kuadër të Vërtetmatësit, projekt për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë së politikanëve dhe partive përpara qytetareve, i realizuar nga Fondacioni Metamorphosis. Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy) dhe Fondit Ballkanik për Demokraci, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA (BTD – The Balkan Trust for Democracy, a project of the German Marshall Fund of the United States), iniciativë e cila përkrah demokracinë, qeverisjen e mirë dhe integrimet euro-atlantike në Evropën Juglindore. Përmbajtja e recensionit është përgjegjësi e autorit dhe nuk i paraqet qëndrimet e Metamorphosis, National Endowment for Democracy, The Balkan Trust for Democracy, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA dhe partnerëve të tyre.

Your email address will not be published.