Emil Dimitriev

 

Emil Dimitreiv, kryeministër teknik nga 18 Janari i vitit 2016-

 

 

JETA PRIVATE

Është lindur më 19 mars të vitit 1979 në Probishtip. I martuar, babai i dy fëmijëve.

Hobi i tij është gjuetia.

 

SHKOLLIMI

 

Sociolog i diplomuar pranë Fakultetit Filologjik në Shkup.

Studime postdiplomike Fakulteti Filozofik në UKM në Shkup;

Mbaroi trajnimet për menaxhime sociale, resurse njerëzore dhe marrëdhëniet me publikun;

Shkollën për oficer rezervë pranë akademisë ushtarake gjeneral Mihajlo Apostollski në Shkup;

 

KARIERA

 

  • 2006 Udhëheqës i sektorit të përgjithshëm ne Hidrosistemin  Zlletovica;;
  • 2001 I punësuar në ESM Probishtip.

KARIERA POLITIKE

2014- Deputet në Parlamentin e Republikës së Maqedonisë;

Korrik 2013 Sekretar i pergjithshëm i VMRO DPMNE-së;

2011 Deputet në Parlamentin e Republikës së Maqedonisë

2008 Zëvendës ministër në Ministrinë e Mbrojtjes. Si zëvendës ministër i mbrojtjes, Dimitriev e përkrahu ligjin për mbrojtësit që u kundërshtua nga BDI. Mendimi i tij ishte që i përmban të drejtat e kategorive të personave me uniforma dhe civil që i shërbejnë ushtrisë.

U përkushtua edhe për përgjegjësi diciplinore për ngjarjen në Slupçan në Gusht të vitit 2012, kur ministri i atëhershëm Fatmir Besimi u përul pranë pllakës përkujtimore të UÇK-së.

 

 

Funksioni i Kryeministrit

Emil Dimitriev erdh si kryeministër i qeverisë së Republikës së Maqedonisë për zhvillim të zgjedhjeve, me 18 janar të vitit 2016.

 

BURIME:

Ueb faqja e Qeverisë së Republikës së Maqedonisë: Presidenti i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë

Nova Makedonia: Kush është Emil Dimitriev? (29 korrik 2013)

 

 

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Ky artikull është përgatitur në kuadër të Vërtetmatësit,projektit për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë së politikanëve dhe partive përpara qytetarëve,i realizuar nga  Fondacioni Metamorphosis. Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy) dhe Fondit Ballkanik për Demokraci (BTD – The Balkan Trust for Democracy), iniciativë e cila përkrah demokracinë, qeverisjen e mirë dhe integrimet euro-atlantike në Evropën Juglindore. Përmbajtja e recensionit është përgjegjësi e autorit dhe nuk i paraqet qëndrimet e Metamorphosis, NED-it dhe BTD-së.

Your email address will not be published.