Borçe Stamov

Борче Стамов е градоначалник на општина Дојран. Функцијата ја врши од април 2013 година.

Borçe Stamov është kryetar i komunës së Dojranit. Funksionin e kryen që nga prilli i vitit 2013.

 

 JETA PRIVATE

Borçe Stamov është lindur në maj të vitit 1985 në Tetovë, ndërsa është rritur në  Dojran.

 

 SHKOLLIMI

Shkollimin fillor e ka kryer në Dojran, ndërsa të mesmin në vitin 2003, në gjimnazin ” Josif Josifovski” në Bogdanci. Të njëjtin vit ka filluar me studime në Universitetin Ekonomik në Varna, ku në vitin 2007 është diplomuar si ekonomist për marrëdhënie ndërkombëtare.

Flet shkëlqyeshëm gjuhën angleze dhe njeh konsiderueshëm edhe gjuhën frënge dhe ruse.

 

 KARRIERA

Pas diplomimit në vitin 2008, është punësuar në Ministrinë e Punëve të Jashtme të Republikës së Maqedonisë, fillimisht në sektorin për diplomaci, më pas, në kuadër të sektorit për marrëdhënie me publikun, si zëdhënës i MPJ-së.

Nga maji i vitit 2008 deri në shtator 2009 është kryetar i Këshillit Ekzekutiv në NK ” Liqeni i Dojranit”

KARRIERA POLITIKE

Nga prilli i vitit 2009 deri në maj të vitit 2011 ishte anëtar i Këshillit komunal të Dojranit.

Në vitin 2013, në zgjedhjet lokale, si kandidat i VMRO-DPMNE-së, është zgjedhur si kryetar i komunës së Dojranit.

 

Burime:

Веб-сајт на ЗЕЛС – Гласило април 2013

Borçe Stamav – Биографија

 

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Ky artikull është përgatitur në kuadër të Vërtetmatësit, projekt për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë së politikanëve dhe partive përpara qytetareve, i realizuar nga Fondacioni Metamorphosis. Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy) dhe Fondit Ballkanik për Demokraci, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA (BTD – The Balkan Trust for Democracy, a project of the German Marshall Fund of the United States), iniciativë e cila përkrah demokracinë, qeverisjen e mirë dhe integrimet euro-atlantike në Evropën Juglindore. Përmbajtja e recensionit është përgjegjësi e autorit dhe nuk i paraqet qëndrimet e Metamorphosis, National Endowment for Democracy, The Balkan Trust for Democracy, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA dhe partnerëve të tyre.

Your email address will not be published.