Në Ohër nuk është ndërtuar asnjë garazh në kate

Фото: commons.wikimedia.org

Më 24 prill 2019 në fushatën zgjedhore, Konstantin Georgieski si kandidat për kryetar të Ohrit premtoi të ndërtonte garazhe dykatëshe

Konstantin Georgieski, kandidat për kryetar të Ohrit nga LSDM, në një deklaratë për publikun thotë se Ohri me vite po përballet me mungesë të numrit adekuat të hapësirave për parkim falas në kulmin e sezonit turistik, por edhe me mungesë të hapësirës për parkim në zonën urbane, gjatë gjithë vitit imponon nevojën për ndërtimin e garazheve moderne shumëkatëshe. Georgieski informoi se po përgatitet një Studim i Fizibilitetit për ndërtimin e një garazhi shumëkatëshe në vendin e planifikuar afër Tregut të Qytetit. Gjithashtu, në përputhje me planifikimin urban, është planifikuar ndërtimi i një garazhi shumëkatëshe në zonën pranë Qendrës Sportive dhe Rekreacionit “Biljanini Izvori” në Rrugën ASNOM.

[Burim:  Televizioni TVM; Data: prill 2019]

ARSYETIM:

Më 2 nëntor 2019, kryetari i komunës përsëri njoftoi se Ohri do të ketë garazhin e parë shumëkatësh.

Ky premtim i Kryetarit të Komunës së Ohrit, Konstantin Georgieski mund të vlerësohet si i parealizuar. Qendra kryesore turistike në vend ende nuk ka garazh shumëkatësh.

Gjegjësisht, komuna informon se ata filluan me realizimin e projektit në nëntor të vitit 2019. Ata zhvilluan një model konceptual dhe një studim të fizibilitetit për ndërtimin e një garazhi shumëkatëshe dhe filluan procesin e shpronësimit të tokës në vendin afër tregut të qytetit.

Më 2 nëntor 2019, kryetari i komunës përsëri njoftoi se Ohri do të ketë garazhin e parë shumëkatëshe.

Studimi i fizibilitetit është gati, garazhi do të ndërtohet përmes një partneriteti publik-privat.

Në mënyrë që të ndërtohet garazhi shumëkatësh, po bëhet shpronësimi dhe më pas do të bëhet një njoftim i partneritetit publik-privat. Studimi i fizibilitetit për garazhin tashmë ka përfunduar dhe ne besojmë se partneriteti publik-privat është mënyra më e favorshme. Ne do të përfundojmë procedurën për shpronësimin e atyre nëntëdhjetë metrave katrorë tokë dhe do të shpallim njoftimin, tha Kryetari i Komunës Konstantin Georgieski.

Pas një viti e gjysmë, më 7 maj 2021, kryetari i komunës në emisionin “Pyetësori” shpjegoi se garazhi shumëkatëshe si një projekt kapital u pezullua për shkak të Planit të Menaxhimit për rajonin e Ohrit, së bashku me dy projekte të tjera kapitale , kalatë dhe marina.

Projekti i një garazhi pesë katësh në pazari e qytetit deri tani nuk realizohet. Projekti është bërë dhe kushton 4 milion denarë, por lartësia e ndërtesës është e diskutueshme.

Është një projekt i shkëlqyeshëm prej rreth 8,000 metra katrorë, do të jetë një garazh shumëkatëshe por këtu kemi një problem me Planin e Menaxhimit. Problemi me garazhin shumëkatëshe është se sipas planit të menaxhimit, P plus 2 është dhënë këtu, dhe ne kemi një strukturë me interes publik. Shpresoj që zyrtarët në Administratën e Trashëgimisë Kulturore të reflektojnë, shpjegoi Georgieski.

Është një fakt që ka përpjekje për të realizuar projektin, pengesa zyrtare ligjore, por është gjithashtu fakt që deri më sot nuk është ndërtuar asnjë garazh shumëkatësh në Ohër. Duke pasur parasysh situatën, kjo nuk mund të ndërtohet deri në fund të mandatit të Kryetarit Georgieski. Kjo është arsyeja pse ne e vlerësojmë këtë premtim si të parealizuar.

Përndryshe, Georgieski u zgjodh kryetar i Komunës së Ohrit në maj të vitit 2019, pasi kryetari i mëparshëm i komunës së Ohrit, Jovan Stojanoski, ndrroi jetë papritmas. Georgieski, para se të zgjidhej në këtë post, mbajti pozicionin si ushtrues detyre për gati pesë muaj.

 

Vlerësoi: Sonja Rillkovska

 

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.