Teknomarket nuk ofron telefona Samsung për 123 denarë

 

Në rastin konkret është keqpërdorur marka dhe logoja e “Teknomarket”, dyqan i njohur i produkteve të teknikës së bardhë. Teknomarket ka faqen e tyre zyrtare në Facebook dhe kjo lotari e rreme nuk shpërndahet prej tyre. Faqja zyrtare në Facebook e “Teknomarket” ndiqet nga mbi 177 mijë përdorues, kanë të vendosur të gjitha kontaktet e rëndësishme, ka një lidhje direkte që të çon në faqen zyrtare të kompanisë, numrin e telefonit, adresën e emailit.

Jemi duke shqyrtuar një postim të publikuar në rrjetin social Facebook në të cilin shpërndahet fotografia e celularit Samsung dhe përdoruesit e rrjetit social udhëzohen të ndjekin disa hapa për ta marrë për vetëm 123 denarë.

Seria speciale e telefonave Samsung S22 për vetëm 123 den.!
Pas një incidenti në magazinë, një seri e kufizuar telefonash Samsung S22 iu dhuruan qytetarëve të rastësishëm të Maqedonisë për 123 ditë!
Për të marrë pjesë në këtë program, shkoni në faqe dhe përgjigjuni pyetjeve, pas një kontrolli të shpejtë do ta dini rezultatin, thuhet në postim.

Postimi u shpërnda nga një grup i titulluar Teknomarkt Mobiles, me sa duket duke kombinuar qëllimisht fontet e ndryshme të shkronjave në drejtshkrimin e emrit dhe duke lënë jashtë shkronjën “e” në fjalën “Teknomarkt”. Fotoja e shpërndarë si pjesë e postimit përmban një faturë fiskale të falsifikuar, të kompjuterizuar me logon e Telnomarket, datë shkurt 2023 dhe ora: 16:12.

Të gjitha këto detaje kanë një qëllim të vetëm, që është të mashtrojnë përdoruesit e rrjetit social, të besojnë në vëretësinë e supozuar të postimit. Për të ndikuar më tej në të menduarit dhe vendimmarrjen e tyre, në komentet nga profilet e boteve që janë lënë nën postim, ndahen përvojat gjoja pozitive nga pjesëmarrja në lojën shpërblyese. Por këto komente, ashtu si vetë shorti i çmimeve, janë të pavërteta. Atyre u mbetet vetëm të krijojnë pamjen e besueshmërisë, në mënyrë që ata përdorues të Facebook-ut që do të dyshojnë në përmbajtjen e postimit të binden se është një ofertë “legjitime” dhe e vlefshme.

Por ama lotaria është e rreme. Qytetarët duhet të jenë të kujdesshëm që të mos bëhen shënjestër e mashtrimit ose vjedhjes së identitetit, të cilat janë objektiva të zakonshme në shumicën e njoftimeve të tilla të rreme për lotari. Në këtë rast, premtimi se do të merrni celular me çmim të volitshëm prej 123 denarë është i rremë. Në fakt, kur klikoni në linkun e majtë që ju informon rrejshëm se “do t’i përgjigjeni disa pyetjeve”, nuk do të hasni në asnjë pyetësor, por vetëm një reklamë për Samsung, celularët e saj dhe performancën e tyre.

Në rastin konkret është keqpërdorur marka dhe logoja e “Teknomarket”, dyqan i njohur i teknikës së bardhë. Teknomarket ka faqen e vet zyrtare në Facebook dhe kjo lotari e rreme nuk shpërndahet prej saj. Faqja zyrtare në Facebook e “Teknomarket” ndiqet nga mbi 177 mijë përdorues dhe ka të vendosura të gjitha kontaktet e rëndësishme, një lidhje direkte që të çon në faqen zyrtare të kompanisë, numrin e telefonit, adresën e emailit. Në këtë faqe ka promovime të vazhdueshme për produktet e ndryshme që ofrohen në pikat e shitjes dhe të gjithë përdoruesit që kanë pyetje drejtohen në faqen zyrtare të Teknomarket, ku shpjegohen në detaje specifikat e produkteve të shumta. Në faqen zyrtare të Teknomarket, ndryshe nga ajo e rreme, ndahen edhe materiale propagandistike me informacione për markat që shiten, pavarësisht llojit të aparaturave që bëhet fjalë.

Faqja e rreme në Facebook – “Teknomarkt Mobile”, nga ana tjetër, nga e cila është ndarë loja fiktive shpërblyese, ka vetëm 11 ndjekës dhe 11 pëlqime në momentin e rishikimit tonë. Ai nuk liston asnjë informacion kontakti ose informacion në lidhje me markën që ofron.

Markat zyrtare investojnë shumë kohë dhe para në mirëmbajtjen e platformave të tyre në Facebook, sepse ato gjenerojnë përdoruesit që të njihen me ofertat e tyre. Rrjedhimisht, ata përdorin grupe zyrtare në Facebook për promovim dhe reklamim. Teknomarket nuk do të bënte një gabim shtypi në titull dhe nuk do të ndryshonte grupin e tij zyrtar dhe të krijuar mirë në Facebook, kështu që nëse kjo dhuratë do të ishte vërtet e besueshme, do të ndahej nga grupi zyrtar Teknomarket, gjë që nuk ka ndodhur.

Për të gjitha faktet e mësipërme, ne e vlerësojmë postimin që po shqyrtojmë si të pavërtetë.

 

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.