Tehnomarket nuk dhuron 5 mijë dollarë nëse shkruani një numër në koment

Faqja autentike në internet e Tehnomarket ka 177 mijë ndjekës dhe duket shumë ndryshe nga ajo e rreme, menaxhohet në mënyrë profesionale, ka detajet e produktit, kontaktet, promocionet, fletushkat elektronike dhe çmimet e saj… Në këtë faqe ka shumë zbritje në produktet në “Tehnomarket”, por nuk ka lojëra shpërblyese si ajo e promovuar në faqen e rreme në Facebook. Kur shikoni komentet e faqes së rreme në Facebook, shihet se disa nga anëtarët e kanë kuptuar tashmë se bëhet fjalë për një mashtrim, ndaj po paralajmërojnë përdoruesit e tjerë të rrjetit social për këtë.

 

Po shqyrtojmë një postim të publikuar në rrjetin social Facebook ku thuhet:

Sot, ekipi i TehnoMarket po ofron kupona me vlerë 5000 dollarë për 250 personat e parë që njohin një numër të ndryshëm nga [702]!
Bashkë me postimin është publikuar edhe një foto me numra të shumtë, ku premton se 250 personat e parë që vërejnë një numër tjetër nga numri 702 në atë foto, do të marrin një kupon prej 5000 dollarësh. Kjo është shpërndarë nga faqja në Facebook me emrin TehnoMarket FANS. Komentet poshtë postimit shtojnë “mos harroni të komentoni dhe shpërndani këtë postim në grupe dhe profile të tjera për më shumë shanse për të fituar.”

Kur shikon komentet nën postim, shihet se një numër i madh i qytetarëve besonin se do të merrnin pjesë në një lloj loje shpërblyese në “Tehnomarket”. Megjithatë, bëhet fjalë për një lojë shpërblyese të rreme në të cilën emri dhe logoja e kësaj marke keqpërdoren për promovim të rremë në mënyrë që faqja që ai shpërndan të fitojë sa më shumë ndjekës dhe më vonë të mund të riemërtohet dhe shitet.

Pothuajse 180 komente janë lënë nën postimin ku qytetarët rendisin numra të tjerë që shohin në foto përveç numrit 702. Faqja tashmë numëron 9.9 mijë ndjekës pavarësisht se e vetmja përmbajtje në të është një lojë shpërblyese e rremë. Nuk ka postime të tjera, përveç fotove të logos së “Tehnomarket”, për të mashtruar qytetarët që të besojnë se është një faqe e besueshme e lidhur me markën.

 

Kur shikoni komentet në faqen e Facebook-ut, shihet se disa prej anëtarëve e kanë kuptuar tashmë se bëhet fjalë për një mashtrim, ndaj po paralajmërojnë përdoruesit e tjerë të rrjetit social për këtë.

Faqja reale e “Tehnomarket” ka 177 mijë ndjekës dhe duket shumë ndryshe nga faqja e rreme, pra menaxhohet profesionalisht, ka të gjitha llojet e të dhënave, kontakteve, një numër të madh promocionesh, fletushka për elektronikën dhe çmimet e saj dhe performanca, shpallje pune në lokacione të ndryshme etj. Në këtë faqe, ka një sërë zbritjesh për produktet e Technomarket, por nuk ka lojë shpërblyese si ajo e promovuar në faqen e rreme në Facebook.

Për shkak të të gjitha fakteve të mësipërme, ne e vlerësojmë postimin që po shqyrtojmë si të pavërtetë. Nuk është e vërtetë që “Tehnomarket” po dhuron kupona prej 5000 dollarësh për 250 përdorues të Facebook që shkruajnë një numër në një koment.

 

 

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.