Regjistrimi i të rinjve në trajnimin për verifikimin e fakteve në Shtip vazhdon deri më 22 maj

Фото: Вистиномер

Të gjithë të rinjtë e interesuar nën moshën 29 vjeçare kanë mundësi deri më 22 maj të regjistrohen në Programin e trajnimit për media “Dezinformimi dhe verifikimi i fakteve”, i cili do të mbahet nga 24 deri më 26 maj në Shtip. Trajnimi, i cili do të mbahet në gjuhën angleze, është i hapur për të rinjtë nga rajonet lindore dhe verilindore të vendit, dhe jo vetëm për gazetarët e rinj, por edhe për të gjithë studentët dhe të rinjtë që janë të interesuar të fitojnë njohuri në seksionin e verifikimit të fakteve. Regjistrimi për trajnim mund të bëhet duke plotësuar formularin në linkun në vazhdim: https://icfj.tfaforms.net/4995004.

Të rinjtë kanë mundësi të marrin pjesë pa pagesë në këtë trajnim, ndërsa për të gjithë ata që nuk janë nga Shtipi, shpenzimet e transportit, akomodimit dhe ushqimit mbulohen gjatë tre ditëve të trajnimit. Në të njëjtën kohë, pjesëmarrësit më të mirë gjatë verës së ardhshme do të kenë mundësinë për një praktikë në mediat Metamorphosis: Meta, Portalb ose Vërtetmatës dhe dy të rinj do të kenë mundësinë të kalojnë një vizitë studimore njëjavore në SHBA. Ky është trajnimi i katërt i organizuar nga Fondacioni Metamorfozis, në partneritet me Qendrën Ndërkombëtare për Gazetarë (International Center for Journalists – ICFJ). Trajnues i trajnimit të katërt “Dezinformimi dhe verifikimi i fakteve”, ndër të tjera, do të jetë gazetari eminent John Greenberg, korrespondent i PolitiFact.

Greenberg ishte pjesë e ekipit të PolitiFact gjatë zgjedhjeve presidenciale të 2012 dhe është një nga kontrolluesit e fakteve që themeloi PunditFact në 2013 – një projekt i dedikuar për të kontrolluar saktësinë e pretendimeve të bëra nga ekspertë, kolumnistë, blogerë, analistë politikë, spiranca dhe talk show mysafirë. Greenberg është dy herë fitues i çmimeve nga Shoqata e Gazetarëve Profesionistë për raportim investigativ. Përveç Gribnerg-ut, trajnues do të jenë edhe Vladimir Petreski, redaktor i Vërtetmatës.mk dhe Meri Jordanovska, zëvendëskryeredaktore e agjencisë së lajmeve Meta.

Qendra Ndërkombëtare për Gazetarët dhe Fondacioni Metamorfozis po e zbatojnë projektin në tri faza gjatë vitit 2023 dhe përfshin katër punëtori treditore. Trajnimet janë pjesë e programit “Gazetaria për gjeneratën e re: Programi i trajnimit për media” të Fondacionit Metamorfozis në partneritet me Qendrën Ndërkombëtare për Gazetarë (International Center for Journalists – ICFJ), me mbështetjen e Ambasadës së SHBA-së në Shkup.

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.