Pretendohet në mënyrë të rreme se një miliard njerëz morën pjesë në paradën në Mexico City

Фото: Принтскрин видео ФБ

Autoritetet e qytetit të Meksikës thanë se prisnin rreth 300,000 njerëz të merrnin pjesë në paradën e homoseksualëve dhe raportuan se 250,000 njerëz morën pjesë. Prandaj, është e paqartë se nga vinë shifra e treguar në postimin në fjalë që 800 milionë deri në një miliard njerëz  ndoqën paradën e homoseksualëve. Nuk ka asnjë burim për këtë informacion në postimin në Facebook dhe as një lidhje që do të çonte në këtë informacion. Është e qartë se numrat thjesht po hidhen për të nxitur gjuhën e urrejtjes kundër popullatës LGBT, gjë që duket nga komentet poshtë postimit.

Autoritetet e qytetit të Meksikës thanë se prisnin rreth 300,000 njerëz të merrnin pjesë në paradën e homoseksualëve dhe raportuan se 250,000 njerëz morën pjesë. Prandaj, është e paqartë se nga vinë shifra e treguar në postimin në fjalë që 800 milionë deri në një miliard njerëz  ndoqën paradën e homoseksualëve. Nuk ka asnjë burim për këtë informacion në postimin në Facebook dhe as një lidhje që do të çonte në këtë informacion. Është e qartë se numrat thjesht po hidhen për të nxitur gjuhën e urrejtjes kundër popullatës LGBT, gjë që duket nga komentet poshtë postimit.

Një postimFacebook pretendon se parada e krenarisë së homoseksualëve në Mexico City më 25 qershor 2022, kishte nga 800 milionë deri në një miliard pjesëmarrës. Kjo nuk eshte e vertete.

29.06.2022

Meksiko Siti vendosi rekord për spektatorët e paradës së homoseksualëve. Rreth 800,000,000 deri në 1,000,000,000 njerëz morën pjesë.

“Në 20 paradat e mëparshme të krenarisë së homoseksualëve, ky numër njerëzish nuk ishte as afër,” thanë zyrtarët lokalë, thuhet në postim.

Parada e parë e homoseksualëve në Meksiko Siti u mbajt në vitin 1978 dhe sot është parada e dytë më e madhe e homoseksualëve në botë, pas asaj në Nju Jork. Ajo zhvillohet çdo vit dhe është një nga ngjarjet më të mëdha në Meksikë. Parada është një festë masive e lirisë. Pas një pauze dyvjeçare për shkak të pandemisë Covid-19, parada e homoseksualëve të këtij viti në Meksiko Siti u zhvillua më 25 qershor. Autoritetet prisnin që rreth 300,000 njerëz të merrnin pjesë në edicionin e 44-të të Marshimit të Krenarisë LGBT+ në Meksiko Siti.

Duke kërkuar të drejta dhe duke dënuar dhunën kundër komunitetit të jo pranues të Meksikës, ngjarja kishte rreth 250,000 njerëz që shkuan në rrugën historike Paseo de la Reforma, sipas qeverisë së qytetit të Meksikos, raportoi Vogue.

Autoritetet e qytetit të Meksikës thanë se prisnin rreth 300,000 njerëz të merrnin pjesë në paradën e homoseksualëve dhe raportuan se 250,000 njerëz morën pjesë. Prandaj, është e paqartë se nga ka ardhur numri i treguar në postimin prej 800 milionë deri në një miliard njerëz që kanë ndjekur paradën e homoseksualëve?! Nuk ka asnjë burim për këtë informacion në postimin në Facebook dhe as një lidhje që do të çonte në këtë informacion. Është e qartë se numrat janë hedhur vetëm për të nxitur gjuhën e urrejtjes kundër popullatës LGBT, gjë që duket nga komentet poshtë postimit. Prandaj,  postimin që e shqyrtuam e vlerësojmë si të pasaktë.

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.