Postimi manipulon se një shkollë fillore po përhap LGBT indoktrinimin

Фото: Фејсбук профил на ОУ „Љубен Лапе"

Postimi ka për qëllim manipulimin e publikut dhe përhapjen e dezinformatave. Është e vërtetë që shkolla ka publikuar Udhëzimet në faqen e saj, por nuk e ka bërë këtë në mënyrë arbitrare dhe për të përhapur një lloj indoktrinimi. Udhëzimi është përgatitur nga Ministria e Arsimit dhe Kulturës në vitin 2020 dhe është i dedikuar për të gjithë të punësuarit në shkollat ​​fillore dhe janë të obliguar ta zbatojnë. Udhëzimi nuk është i publikuar vetëm në ueb-faqen e SHF “Ljuben Lape”, por mund të gjendet edhe në faqet e shkollave të tjera fillore.

 

Po shqyrtojmë një postimFacebook që manipulon dhe dezinformon se shkolla fillore “Ljuben Lape” nga Shkupi po përhapte një lloj indoktrinimi LGBT.

OU Ljuben Lape, ku mbarova shkollën fillore dhe konsiderohesha një nga shkollat ​​më të mira, POR vitin e fundit është përcjellë me skandale me indoktrinimin LGBT. Fillimisht ishte urdhri që fëmijët të shkonin të veshur si seksi i kundërt për një javë, dhe tani me këtë imponim është në kundërshtim me ligjet natyrore. Duhet me të vërtetë një pastrim i detajuar i institucioneve arsimore nga krijesa të tilla si V.D. drejtoria nga Ljuben Lape qe kryejne NE VAZHDIM indoktrinimin LGBT tek te vegjelit, shkruhet ne postim.

Ky postim ndan foto nga një artikull i publikuar në Off.net më 14 qershor 2023. Ajo që është interesante është se artikulli publikon një titull bombastik se fëmijët trans kanë mbërritur në vendin tonë, ndërsa tregon “Udhëzimet për procedurën e denoncimit dhe mbrojtjes së një studenti viktimë e çdo forme dhune”, dhe në të cilin në një seksion në të cilin kërkon që fëmijët të deklarojnë gjininë e tyre, përveç meshkujve dhe femrave, ekziston edhe opsioni trans. Por ky Udhëzim i miratuar nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës dhe i nënshkruar nga ministri i atëhershëm Arbër Ademi, është miratuar para tre vitesh, pra në vitin 2020 dhe nuk është asgjë e re.

Në shkrim, edhe pse përmendet se Udhëzuesi është nxjerrë nga Ministri i Arsimit dhe Shkencës, duke treguar se mund të gjendet në faqen e SHF Ljuben Lape, postimi që po analizojmë e shpërfill këtë duke akuzuar drejtpërdrejt shkollën dhe drejtorin që përmes Udhëzimeve përhapin indoktrinim LGBT.

Postimi fillimisht pretendon se shkolla miratoi një lloj “urdhri për që fëmijët të vishen si seksi i kundërt për një javë”. Vërtetmatësi tashmë e ka analizuar këtë informacion dhe ka vërtetuar se është i rremë.

Sa i përket manipulimit që vetëm SHF “Ljuben Lape” e ka publikuar Guidën, sepse qëllimi i saj është përhapja e një lloj indoktrinimi LGBT, siç pretendon postimi, nuk është e vërtetë. Së pari, Udhëzimi nuk është shpikur nga shkolla, por nga Ministria e Arsimit dhe Kulturës. Siç thuhet në dokument, Udhëzimet janë të dedikuara për të gjithë të punësuarit në shkollat ​​fillore dhe ata janë të detyruar t’i zbatojnë ato.

Udhëzimet nuk janë të publikuara vetëm në uebsajtin e SHF “Ljuben Lape”, por mund të gjenden edhe në faqet e shkollave të tjera fillore (këtu, këtu, këtu, këtu).

Sa i përket kategorisë “trans”, ajo përfshihet sepse Udhëzimet mbulojnë edhe dhunën me bazë gjinore, duke përfshirë dhunën homofobike dhe transfobike.

Nga e gjithë kjo mund të konstatohet se postimi ka për qëllim manipulimin e publikut dhe përhapjen e dezinformatave. Është e vërtetë që shkolla ka publikuar Udhëzimet në faqen e saj, por nuk e ka bërë këtë në mënyrë arbitrare dhe për të përhapur një lloj indoktrinimi. Udhëzimi është përgatitur nga Ministria e Arsimit dhe Kulturës dhe është i njëjti nga viti 2020. Prandaj, ne e konsiderojmë postimin që po analizojmë të jetë vetëm pjesërisht i vërtetë.

 

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.