Nuk ndalen teoritë e konspiracionit që e portretizojnë Bill Gates si një “keqpërdorues vaksinash”

Фото: Принтскрин видео ФБ пост

Në postim, Bill Gates paraqitet si “kriminel kundër njerëzimit” për promovimin e vaksinimit si përfitim. Edhe pse, është një fakt i padiskutueshëm – vaksinimi është përfitimi më i madh i mjekësisë që ka zhdukur shumë sëmundje vdekjeprurëse. Por në njoftim u prezantuan një mori të pavërteta për faktin se vaksinat janë të rreme dhe se qëllimi është shpopullimi nëpërmjet tyre. Nuk është e vërtetë që u shpik pandemia e Covid-it, as që vaksinat kundër Covid përmbajnë oksid grafeni dhe nanochips. Gjithashtu, vaksinimi kundër Covid-19 është fakultativ dhe merret në baza vullnetare, me pëlqimin me shkrim të qytetarëve.

 

Po shqyrtojmë një postim në rrjetin social Facebook ku shkruhet:

Gënjeshtari, mashtruesi dhe krimineli më i madh mbi njerëzimin për vrasjen dhe shpopullimin e botës duke vaksinuar njerëz, është satanisti i qelbur  Bill Gates, i cili jo 99.99 për qind por 100 për qind vazhdon të gënjejë dhe mashtrojë njerëzit dhe vazhdon me “mjete” të tjera t’i injektojë njerëzit në trupin e tyre me nano patate të skuqura, oksid grafeni, në përmbajtjen e “vaksinave” të supozuara kundër gjoja “KVK-19”!!!

Në kuadër të njoftimit prezantohen tre video materiale. E para është në kanalin YouTube “Us Daily” dhe thotë se 7 gjëra mund të shpëtojnë 2 milionë nëna dhe foshnja nga vdekja gjatë lindjes. Këto janë një pilulë për të trajtuar infeksionet në shtatzëni, një fletë për të parandaluar humbjen e gjakut gjatë lindjes, një injeksion hekuri për të parandaluar aneminë te nënat, një injeksion steroid për të ndihmuar foshnjat të qëndrojnë gjallë, që i ndihmon ata të hanë më mirë, vitamina dhe një aparat ekografik.

Kjo video promocionale nga Bill Gates dhe Us Daily në fakt nuk përfshin asnjë “vaksinë”, për të cilën postimi që po shqyrtojmë pretendon se janë vrastare dhe të dëmshme, gjë që, natyrisht, është e pavërtetë. Është një video edukative promovuese që synon të paraqesë përpjekjet në vendet e pazhvilluara ku vdekjet e nënave dhe foshnjave gjatë lindjes janë të larta, këto shifra mund të bien ndjeshëm nëse ndihmohen me shtatë rekomandimet dhe këshillat. Kjo video jo vetëm që nuk dëshmon se Gates është kriminel kundër njerëzimit, por pikërisht e kundërta – ai, përmes investimeve dhe donacioneve në vaksina dhe masa të tjera shëndetësore, përpiqet të shpëtojë jetë, veçanërisht në rajonet e pazhvilluara të botës, përmes fondacionit të tij. Nuk është e vërtetë që Bill Gates po zvogëlon popullsinë e botës. Fondacioni i Bill dhe Melinda Gates me projektin e tyre të vaksinimit – Gavi, ka shpëtuar 3.4 milionë jetë në një periudhë 8-vjeçare.

Që nuk ka një “plan shpopullimi”, siç pretendohet rrejshëm në postimin që po shqyrtojmë, tregon edhe fakti se Kombet e Bashkuara në një publikim të vitit 2019 theksojnë se popullsia e botës vazhdon të rritet me ritme ngadalësuese. Në vitin 2019, kishte 7.7 miliardë njerëz në botë. Deri në vitin 2030, numri vlerësohet të rritet në 8.5 miliardë, në 9.7 miliardë deri në vitin 2050 dhe në 10.9 miliardë deri në vitin 2100, thuhet në raport.

Sipas Worldometers, popullsia e botës është më e lartë se sa ishte në vitin 2019. Në vitin 2021, do të ketë 7.9 miliardë njerëz në botë, krahasuar me 7.7 miliardë në 2019 dhe në 2023 do të rritet në 8 miliardë.

Postimi që po shqyrtojmë thotë se “covid supozohet”, që është një përpjekje për të relativizuar një sëmundje të rrezikshme që merr mijëra jetë në mbarë botën, veçanërisht përpara se një vaksinë të jetë e disponueshme. Përveç kësaj, nuk ka oksid grafeni ose nanoçipe në vaksina dhe të gjithë përbërësit e vaksinës janë renditur qartë në udhëzimet për përdorim.Në fletën e të dhënave të publikuar në faqen e internetit të Administratës së Ushqimit dhe Barnave të SHBA-së, ku renditen të gjithë përbërësit e vaksinës, ndër përbërësit e listuar janë mARN, yndyrnat, kripërat dhe saharoza, por jo oksid grafeni as nanoçipe. Siç shkroi më parë Vërtetmatës, nuk është as teorikisht, e lëre më praktikisht, e mundur të injektohet një çip në trupin e njeriut nëpërmjet vaksinimit me një gjilpërë shumë të hollë.

Në videon e dytë, megjithatë, shfaqet vetëm një fragment i shkurtër në të cilin Gates thotë se “ne po marrim diçka që është modifikuar gjenetikisht dhe po ua injektojmë fëmijëve të vegjël”. Siç shkruan “Health Feedback”, këtu Bill Gates është nxjerrë jashtë kontekstit pasi në këtë event ka folur për rëndësinë e testimit të sigurisë në adoptimin e teknologjive të reja. Ai bëri një krahasim midis sistemit të sigurisë për barnat dhe bimëve të modifikuara gjenetikisht. Në fund të fundit, Gates promovoi idenë se të paturit e një sistemi të sigurt monitorimi do t’i ndihmonte fermerët të marrin vendime të informuara nëse do të përdorin OMGJ, siç bëjnë në mjekësi.

Por mënyra se si është redaktuar videoja e dytë në këtë postim e bën të duket sikur Gates po promovon injektimin e organizmave të modifikuar gjenetikisht te fëmijët, gjë që nuk është kështu, raporton Health Feedback.

Videoja e tretë nga postimi është një shfaqje e shumë diskreditimeve për Bill Gates, domethënë një teori konspirative që e paraqet Gates si një atanist që dëshiron të dëmtojë njerëzit përmes vaksinave. Por faqja e internetit e Fondacionit Bill dhe Melinda Gates ka një afat kohor të plotë të të gjitha aktiviteteve dhe financimeve që fondacioni ka ofruar gjatë pandemisë së Covid dhe për të forcuar reagimin global të vendeve ndaj pandemisë, veçanërisht me fokus në vendet me të ardhura të ulëta në mënyrë që ato të kenë mundësinë të marrin vaksina, por edhe teste në kohë dhe të bëjnë një vaksinë të shpejtë.Bill Gates nuk i ka shitur këto vaksina, por i ka dhuruar ato në përpjekjet e përgjithshme globale për të luftuar pandeminë, për të vaksinuar vendet e varfra dhe për të zvogëluar vdekshmërinë. Dihet tashmë se Bill Gates është një mbështetës i vaksinimit për të përmirësuar cilësinë e jetës, për t’iu përgjigjur epidemive globale dhe për të zgjatur jetëgjatësinë e njerëzve.

Për shkak të të gjitha fakteve të mësipërme, ne e vlerësojmë postimin që po shqyrtojmë si të rreme. Nuk është e vërtetë që Bill Gates po merr pjesë në një krim kundër njerëzimit përmes vaksinimit. Përveç kësaj, vaksinimi kundër Covid-19 është fakultativ dhe bëhet në baza vullnetare, me pëlqimin me shkrim të pacientit dhe është testuar dhe është i sigurt.

 

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.