Nuk është e vërtetë se Vanja Gjorçevska është gjetur në një shtet fqinj

Vërtetmatësi iu drejtua Ministrisë së Punëve të Brendshme, ku ata mohuan që Vanya të ishte gjetur dhe na thanë se ishte dezinformatë. Nëna e vajzës na tha në një bisedë telefonike se deri më tani nuk ka asnjë informacion që vajza e saj është gjetur në një shtet fqinj dhe se kjo është e pavërtetë.

Pasditen e sotme disa portalevend kanë publikuar informacionepavërteta se dyshohet se vajza Vanja Gjorçevska (14), e cila është zhdukur në Dibër Mëhallë të Shkupit të hënën, teksa po shkonte në këmbë drejt shkollës fillore “J.H. Pestalozzi”, dyshohet se është gjetur në një shtet fqinj.

Vajza nuk është gjetur në momentin e publikimit të këtij shqyrtimi, edhe pse Ministria e Punëve të Brendshme është duke ndërmarrë një aktivitet të gjerë dhe kërkimet janë në vazhdim. Vërtetmatësi iu drejtua Ministrisë së Punëve të Brendshme, ku ata mohuan që Vanya të ishte gjetur dhe na thanë se ishte dezinformatë. Nëna e vajzës na tha në një bisedë telefonike se deri në këtë moment nuk ka asnjë informacion që vajza e saj është gjetur në një shtet fqinj dhe se kjo është gënjeshtër.

Teksti është publikuar fillimisht nga faqja Kurir me titullin JOZYRTARE Kurir mëson: “Vanya u gjet në një shtet fqinj”. Teksti thotë:

Kurrir mëson jozyrtarisht se 14-vjeçarja Vanja Gjorçevska është gjetur në një shtet fqinj. Sipas burimeve tona nga hulumtimi, Vanya u gjet e gjallë dhe mirë! Kemi kërkuar konfirmim zyrtar nga MPB-ja, por deri më tani nuk po i përgjigjen thirrjeve tona.

Më pas i njëjti tekst që i atribuohet Kuririt është pubblikuar nga portale të tjera.

Zëdhënësi i MPB-së, Toni Angelovski, tha për Vërtetmatësin se ky është dezinformim dhe se MPB-ja po përgatit një demantim për të.

Ndryshe, neni 1 i kodit të gazetarëve sugjeron që gazetarët të publikojnë informacione të sakta dhe të verifikuara. Publikimi i një dezinformate të tillë dëmton si familjen e vajzës, ashtu edhe hetimin dhe besimin e përgjithshëm te institucionet.

Për të gjitha faktet e mësipërme, ne i vlerësojmë postimet si të pavërteta.

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.