Nuk është e vërtetë që Biden u vra me injeksion në Guantanamo

Фото: Принтскрин видео

Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Biden ka pothuajse çdo ditë dalje publike, dalje në media, është i përfshirë në menaxhimin dhe komentimin e proceseve politike të brendshme dhe ndërkombëtare dhe është e pamundur që kopja i tij të kryejë gjithë ato procese të ndërlikuara. Pretendimi se disa politikanë kanë binjak, klone ose aktorë u është atribuar mbështetësve të lëvizjes QAnon. Këto pretendime nuk bazohen në realitet dhe fakte, por janë produkt i historive konspirative nga lëvizja QAnon për kontrollin dhe dominimin e supozuar botëror.

Një postimFacebook po përhap informacion të rremë se presidenti amerikan Joe Biden u vra në vitin 2020 në Gjirin e Guantanamos dhe po zëvendësohet nga një aktor i veshur me maskë silikoni.

16.04.2023

Joe Biden u vra me injeksion.
21.12.2020
Në Guantanamo.
I dënuar për tradhti të lartë, krime kundër njerëzimit.
Ajo që shihni është një aktor me një maskë silikoni.
Ata janë të ekspozuar publikisht për t’u gjykuar me prova publike, ndër të tjera thuhet në njoftimin që po analizojmë.

Videoja e shpërndarë në postim është nga vizita e fundit e Biden në Universitetin Ulster në Belfast, Irlanda e Veriut, për të cilën raportoi gjithashtu The Independent.

Nuk është hera e parë që në rrjetet sociale shpërndahen gënjeshtra se disa politikanë kanë klone apo dyshe. Një informacion i ngjashëm kishte edhe për Hillary Clinton-in, se ajo ishte varur në Guantanamo dhe e njëjta gjë ishte debutuar.

Djali i Biden, Hunter Biden, gjithashtu u raportua se ishte varur në Guantanamo dhe ky informacion rezultoi i rremë.

Pretendimi se disa politikanë kanë doppelganger, klone ose aktorë u është atribuar mbështetësve të lëvizjes QAnon.

Këto pretendime nuk janë të bazuara në realitet dhe fakte, por janë produkt i historive konspirative nga lëvizja Q Anon për gjoja kontroll dhe dominim botëror.

Presidenti amerikan Biden ka pothuajse çdo ditë dalje publike, dalje në media, është i përfshirë në menaxhimin dhe komentimin e proceseve politike të brendshme dhe ndërkombëtare dhe është e pamundur që dyshja apo binjaku i tij të kryejë të gjitha ato procese të ndërlikuara.

Mbështetësit e teorisë së konspiracionit “QAnon”, në rrjetet sociale anembanë botës (dhe siç shihet nga postimi që po shqyrtojmë edhe në Maqedoni), vendosin pretendime të pabesueshme dhe plotësisht të paargumentuara, të cilat së bashku formojnë një sërë veçorish tashmë masivisht të njohura të teorisë së konspiracionit Q, objekt analize edhe në mediat që kanë ndikim më të madh në botë.

Gama e pretendimeve të rreme dhe trillimeve të pabesueshme që ndjekin teorinë e konspiracionit QAnon është e gjerë dhe shumë shpesh përfshin Presidentin e Shteteve të Bashkuara, Biden. Kohët e fundit ai ra nga një biçikletë dhe ngjarja u përdor për të nënkuptuar se ai nuk është Biden i vërtetë, por se ai ka një dyshe apo binjak sepse duart e tij dukeshin “si të një të riu”.

Teoricienët e konspiracionit QAnon adhurojnë dhe promovojnë teorinë e dublikatëve të politikanëve, veçanërisht pasi ata i atribuojnë fuqi pothuajse të pakufizuar të “shtetit të lig “të thellë”.

Ata besojnë se një teknologji veçanërisht e fuqishme fantastiko-shkencore është e aftë për pothuajse çdo gjë, madje edhe për të krijuar klone apo dublikatë të figurave të ndryshme politike. Kjo është veçanërisht e përshtatshme për teoricienët e konspiracionit, duke përfshirë teoricienët e konspiracionit QAnon, sepse u lejon atyre të pretendojnë se njerëz si Joe Biden, në fakt, janë vrarë dhe thjesht pretendojnë se personi që shfaqet në publik është një aktor.

BBC raporton se mijëra njerëz besojnë në këtë teori konspirative dhe kanë postuar pretendimet e tyre në mediat sociale që nga viti 2017 dhe se numri i ndjekësve është rritur gjatë pandemisë së koronavirusit. Sipas BBC, qindra mijëra, nëse jo miliona njerëz besojnë të paktën disa nga teoritë e çuditshme të QAnon.

Për të gjitha faktet  më sipër, mund të konkludojmë se nuk është e vërtetë që Biden është ekzekutuar në Guantanamo dhe se në vend të tij ka një klon.

 

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.