Në mënyrë të rreme është portretizuar se Bill Gates do të vaksinojë ushqimin me mRNA

Фото: Принтскрин ФБ пост

Akademia Globale e Bujqësisë dhe Sigurisë Ushqimore, e cila është keqtrajtuar në këtë postim, është mbajtur në vitin 2018, kur nuk kishte as Covid dhe as vaksina. Nuk është e vërtetë që Bill Gates tha në fjalimin e tij se kafshët do të vaksinohen me mRNA. Ai thotë se kafshët do të ndihmohen të mbijetojnë ose me vaksinim ose duke përmirësuar gjenetikën. Nuk thotë se gjenetika më e mirë do të arrihej përmes vaksinimit, as që vaksinat janë të lidhura me mARN. Postimi ndau një tweet të sajuar nga Gates në të cilin ai supozohet se shkroi se “vaksinat në ushqimin tonë do të zgjidhin problemin e njerëzve që hezitojnë t’i marrin ato.” Nuk ekziston një postim i tillë nga Gates dhe mund të shihet në profilin e tij zyrtar në Twitter.

 

Po shqyrtojmë një postim të publikuar në rrjetin social Facebook ku thuhet:

Ja ku është zemra. Ai gjeti një zgjidhje për ne të palarët. Ata do të grumbullojnë ushqimin me mRNA për të na shpëtuar nga armiqtë e padukshëm të së kaluarës (ndoshta të tashmes) dhe të së ardhmes.

E bashkangjitur në postimit është një foto e Bill Gates dhe titulli “Bill Gates mbron injektimin e mRNA në burimet ushqimore për të vaksinuar me forcë të pavaksinuarit. Vaksinat e mRNA në bagëtitë dhe kafshët shtëpiake janë këtu tani (Bill Gates zotohet të pompojë mRNA në furnizimin me ushqim për të detyruar të pavaksinuarit. Vaksinat e mRNA në bagëtitë dhe kafshët shoqëruese janë këtu tani).

Artikulli origjinal mund të gjendet në linkun e mëposhtëm dhe thotë se “elitat globaliste e kanë gjithnjë e më të vështirë të bindin njerëzimin të vaksionohen kundër Covid-19 , kështu që ata duhet të gjejnë mënyra të reja për të na detyruar të bëjmë vaksinat e tyre”.

Sipas miliarderit, kafshët si lopët, derrat dhe pulat kanë gjenetikë joadekuate. Dhe e vetmja mënyrë për të rregulluar ato gjenetikë është të vaksinohen çdo kafshë ferme në botë me vaksina të reja mRNA, thuhet në tekst, duke shtuar se Gates “mburrej se do të injektonte vaksina mRNA në kafshët e fermës që do të gjendeshin në tryeza”.

Teksti i 10 janarit 2023 thoshte se Gates vizitoi Universitetin e Edinburgut ku u mbajt Akademia Globale për Bujqësinë dhe Sigurinë Ushqimore. Kur kërkuam se kur u mbajt kjo akademi, erdhëm në informacionin se ajo ishte mbajtur në vitin 2018, kur nuk kishte as vaksina, as Covid. Kjo është arsyeja pse pretendimi në postim është i pavërtetë se elitat globaliste gjoja nuk kishin si t’i bindnin njerëzit të vaksinoheshin kundër Covid-19, ndaj duhej të shpiknin një mënyrë të re, përmes kafshëve që do të jenë në tavolinat e tyre.

Gates, nga ana tjetër, në videon e tij të vitit 2018 për vizitën e tij në Universitetin e Edinburgut thotë:

Fondacioni Bill Gates bashkëpunon me Departamentin e Mbretërisë së Bashkuar për Zhvillim Ndërkombëtar në shumë gjëra të mëdha, dhe ndër to është puna e përbashkët që kryejmë në lidhje me kafshët. Ne i ndihmojmë kafshët të mbijetojnë ose me vaksina ose me gjenetikë më të mirë. Ne i ndihmojmë ata të jenë më produktivë. Kjo bën një ndryshim. Unë kam qenë në Etiopi dhe kam parë pulat atje të bëjnë më shumë vezë, të kenë ushqim më të mirë dhe madje të kenë disa kursime të vogla shtëpiake. Edinburgu është vendi ku ndodh puna më e mirë dhe kjo është arsyeja pse Departamenti Britanik për Zhvillim Ndërkombëtar dhe Fondacioni Gates mbështesin financiarisht shkencëtarët këtu, thotë Bill Gates.

Akademia Globale për Bujqësinë dhe Sigurinë Ushqimore është një iniciativë prej 35 milion £ e fokusuar në mbrojtjen e së ardhmes së furnizimit me ushqim në botë.

Është një qendër për mësimin dhe kërkimin mbi çështjet që ndikojnë në sigurinë globale të ushqimit dhe mjedisit, zhvillimin e qëndrueshëm rural dhe mirëqenien e kafshëve dhe njerëzve. Bujqësia e kafshëve është një burim ushqimi për njerëzit që jetojnë në varfëri ekstreme dhe është një shtytës ekonomik që krijon mundësi për fermerët e varfër për një të ardhme më të mirë për familjet e tyre. Sëmundjet e kafshëve në vendet e varfra janë një rrezik serioz për mirëqenien e tyre dhe shëndetin e njerëzve dhe mund të ulin të ardhurat e fermerëve. Fermerët shpesh mbështeten në burime me buxhet të ulët dhe me cilësi të ulët dhe në kujdesin veterinar nën minimum dhe në sisteme joadekuate, shpjegon ndër të tjera përshkrimi i akademisë.

Raportohet se Bill Gates ka shpallur mbështetje financiare prej 40 milionë dollarësh për Aleancën Globale për Mjekësinë Veterinare të kafshëve, e cila punon për të përmirësuar vaksinat e kafshëve, ilaçet dhe diagnostikimin e sëmundjeve në vendet në zhvillim.

Nuk është e vërtetë që Bill Gates, kur foli për këtë iniciativë, tha se kafshët do të vaksinoheshin me mRNA (dhe për më tepër, në atë kohë nuk kishte vaksina kundër Covid-19 ose Covid-19). Në klip, Gates thotë se kafshët ndihmohen të mbijetojnë ose nga vaksinimi ose duke përmirësuar gjenetikën. Nuk thotë se gjenetika më e mirë do të arrihej përmes vaksinimit, as që vaksinat janë të lidhura me mRNA. Gjithashtu, vaksinat që njerëzit marrin për t’u mbrojtur nga Covid 19 nuk janë vaksinat që do të përdoren për të vaksinuar këto kafshë, edhe pse kemi shkruar vazhdimisht për to si të sigurta, të testuara dhe efektive.

Kontrolluesit e fakteve të Reuters vërejnë se në një artikull të vitit 2018, Universiteti i Edinburgut deklaroi se puna për të përmirësuar gjenetikën tek kafshët mund të përfshijë shkencëtarët që të mbledhin të dhëna (për kafshët që jetojnë në zona të caktuara) në mënyrë që të zbulojnë se çfarë i dallon ato nga të tjerët . Kjo bën të mundur gjetjen e kafshëve më të mira për mbarështim.

Postimi që po shqyrtojmë ndau gjithashtu një tweet imagjinare, të sajuar nga Bill Gates, në të cilën ai supozohet se shkroi se “vaksinat në ushqimin tonë do të zgjidhin problemin e njerëzve që hezitojnë t’i marrin ato.” Nuk ekziston një postim i tillë nga Bill Gates. Profili i tij zyrtar në Twitter mund të shihet këtu.

Për shkak të të gjitha fakteve të mësipërme, ne e vlerësojmë postimin që po shqyrtojmë si të pavërtetë.

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.