Aeroporti Ndërkombëtar i Shkupit nuk ofron valixhe të humbura për 1 euro

Фото: Принтскрин ФБ пост

 

Është një ofertë e rreme me qëllim mashtrimi financiar, në të cilën keqpërdoret marka dhe emri i aeroporteve TAV. Bagazhet e pasagjerëve nuk tregtohen, por u kthehen pasagjerëve nëse e humbasin. Kjo faqe, në të cilën shpie postimi i përhapur në Facebook, nuk është i TAV Maqedonisë, por është i mashtruesve, të cilët synojnë të lehtësojnë llogaritë bankare të qytetarëve me 38 euro çdo 14 ditë. Aeroporti Ndërkombëtar i Shkupit ka mohuar shprehimisht mashtrimin, përmes një postimi në faqen e tyre zyrtare në Facebook

Po shqyrtojmë një postim në rrjetin social Facebook ku shkruhet:

Aeroporti Aleksandri i Madh pastron magazinën e tij dhe ofron bagazhin e humbur për 1 euro!

Të gjitha valixhet janë të mbushura me sende të ndryshme dhe pajisje elektronike.

Ne ofrojmë dërgesë në të gjithë vendin.

Kjo ofertë është ekskluzivisht e disponueshme online deri në fund të muajit.

Ju keni një politikë kthimi prej 60 ditësh.

Për të bërë një porosi, thjesht klikoni në butonin në reklamë dhe shkoni në faqen e internetit.

Është një mashtrim perfid që mund të lehtësojë llogarinë tuaj bankare. Kjo është arsyeja pse ne rekomandojmë përdoruesit e Facebook-ut që hasin në këtë të ashtuquajtur “reklamë” që të mos bien pas kësaj, sepse nuk është një postim i vërtetë, por një postim tërësisht i sajuar dhe i pavërtetë.

Në kuadër të saj publikohet edhe një foto e shumë valixheve, foto që duhet të bindë qytetarët se “malli është gati dhe pret dorëzimin”.

Nën postim janë lënë edhe komente të rreme me përmbajtje të dyshimtë.

Nuk kam marrë pjesë kurrë më parë në oferta të tilla, por kësaj here pranova. Këto janë emocione të mëdha, hap valixhen dhe ka një surprizë. Gjeta një telefon, një iPhone krejt të ri dhe kushton vetëm 1 euro, thotë një nga komentet false poshtë postimit.

Mashtrimi konsiston në keqpërdorimin e logos, markës dhe reputacionit të TAV-it, gjegjësisht kompanisë e cila është padyshim një nga më të njohurat në vend, e cila është përgjegjëse për aeroportin e Shkupit.
Kur klikohet lidhja poshtë fotos, qytetari i mashtruar e çon në një faqe të rreme ku lexohet me shumë gabime shtypi:

Urime, jeni bërë pjesëmarrës në promovimin e aeroportit Aleksandar të Madh! Shitjet e Aeroportit Aleksandri i Madh filluan në 2023! Ne pastrojmë urgjentisht magazinimin dhe shitjen e aeroportit nga bagazhet që nuk janë mbikëqyrur për më shumë se 6 muaj. Sipas rregullave duhet hequr, por po organizojmë një aktivitet bamirësie dhe po e dhurojmë për vetëm 1 euro.

Pastaj është një kuiz me tre pyetje: a jetoni në Maqedoni, a jeni 18 vjeç dhe a keni blerë një valixhe të humbur më parë? Pasi qytetari i përgjigjet pyetjeve, ai përcillet në një faqe të krijuar posaçërisht ku ka disa ikona me një dhuratë, pasi klikon mbi të cilat informohet rrejshëm se ka marrë një valixhe. E më pas vijon mashtrimi kryesor, gjegjësisht i kërkohet të fusë të gjitha të dhënat personale dhe bankare, me mashtrimin se do të paguajë 123 denarë për dorëzimin e “valixhes”

Dhe me shkronja fare të vogla, në anglisht, anësh shkruhet se në fakt përdoruesi pranon të tarifohet 38 euro çdo 14 ditë, se e bën vullnetarisht dhe kur pranon, nuk ka rimbursim. Ai thotë se “abonimi” është për një faqe të caktuar holidaygoshop.com.

Aeroporti Ndërkombëtar i Shkupit ka mohuar shprehimisht mashtrimin, përmes një postimi në faqen zyrtare në Facebook:

Të nderuar udhëtarë dhe ndjekës të faqes sonë në Facebook:

Kemi marrë informacione se një faqe e caktuar në Facebook, e paraqitur si aeroporti i Shkupit, shpërndan informacione të rreme në publik për një shitje të caktuar të bagazheve të humbura.

Si biznes serioz dhe kompani me përgjegjësi shoqërore, TAV Maqedoni ju njofton se uebfaqja me emrin Aeroporti Aleksandri i Madh po prezantohet në mënyrë të rreme, duke përhapur informacione të rreme për gjoja shitjen e bagazheve të humbura dhe me këto të pavërteta po cenon reputacionin e TAV Maqedonisë dhe Shkupit. Aeroporti Ndërkombëtar.

Për shkak të kësaj, TAV Maqedoni do të marrë të gjitha masat ligjore për të mbrojtur reputacionin e saj. Ne jemi një kompani e përgjegjshme që kujdeset për klientët, linjat ajrore dhe pasagjerët e saj. Bagazhet e humbura nuk tregtohen kurrë si biznes i aeroportit, por u kthehen pronarëve duke ndjekur procedurën e rregullt për bagazhet e humbura.

Faqja e vetme në Facebook e Aeroportit Ndërkombëtar të Shkupit, e menaxhuar nga TAV Macedonia, është kjo faqe si dhe faqja me të njëjtin emër në Twitter dhe Instagram. Të gjitha faqet e tjera në rrjetet sociale që mund të hasni janë të paraqitura në mënyrë të rreme dhe nuk kanë lidhje me Aeroportin Ndërkombëtar të Shkupit dhe aktivitetin tonë.

Me respekt,

TAV Maqedoni.

Për shkak të të gjitha fakteve të mësipërme, ne e vlerësojmë postimin që po shqyrtojmë si të pavërtetë. Është një ofertë e rreme me qëllim mashtrimi financiar, në të cilën keqpërdoret marka dhe emri i aeroporteve TAV. Bagazhet e pasagjerëve nuk tregtohen, por u kthehen pasagjerëve nëse i humbasin. Kjo faqe, në të cilën shpie postimi i përhapur në Facebook, nuk i përket TAV Maqedonisë por mashtruesve, të cilët synojnë të dëmtojnë llogaritë bankare të qytetarëve me 38 euro çdo 14 ditë.

 

 

 

 

 

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.