5000 euro gjobë për kompaninë dhe 2100 euro për personin përgjegjës për shitjen e çajrave me fytyrën e Dr.Panovskit

Фото: Исечок од рецензираниот Фејсбук пост / Вистиномер

Kompania importuese dhe distributore “MONAD PLUG Ltd. Shkup” është dënuar me 5000 euro gjobë, ndërsa personi përgjegjës Dejan Jovanovski është dënuar me 2100 euro, informoi Panovski.

“Përhapësit e lajmeve të rreme për çajra dhe preparate të tjera të pavlera, të cilët keqpërdorën emrin tim, fotot e çfarë jo, për t’u pasuruar personalisht duke mashtruar pacientët, janë dënuar me vendim të formës së prerë”, njoftoi sot mikrobiologu në faqen e tij në Facebook. Dr. Nikolla Panovski.

Ai thotë se aktgjykimi për keqpërdorim të të dhënave personale për promovimin e çajrave “Parasol” dhe “Hypertea” është miratuar pas një viti e gjysmë.

Kompania importuese dhe distributore “MONAD PLUG Ltd. Shkup” është dënuar me gjobë prej 5.000 euro, ndërsa personi përgjegjës Dejan Jovanovski është gjobitur me 2.100 euro, informoi Panovski.

Përveç tij, aktgjykimi është marrë edhe për keqpërdorim të të dhënave personale të profesorëve dhe mjekëve Velo Markovski dhe Maja Mojsova.

“Drejtësia është vendosur pjesërisht. Domethënë, kompania dhe i dënuari janë ende në punë, atë që kanë fituar penalisht do ta kthejnë brenda një jave. Prandaj, nuk kishte se si t’i gjykonte për mashtrim të qytetarëve, për të ndaluar aktivitetin e tyre, nuk kishte bazë në ligj për këtë krim në internet, por vetëm për keqpërdorim të të dhënave personale”, thuhet në postimin e Dr. Panovski në Facebook.

Ai thotë se po vazhdon procedurën civile për të kërkuar dëmshpërblim prej 15 mijë eurosh për keqpërdorimin dhe dhimbjen shpirtërore.

Në rrjetet sociale shpesh keqpërdoren reklama të rreme për disa preparate të ofruara nga mjekë fiktive apo emra mjekësh eminentë. Mes të tjerëve në shënjestër ishte edhe Panovski, i cili padyshim nuk kishte asnjë lidhje me reklamimin e ndonjë ilaçi kundër parazitëve. Vetë ai deri më tani ka reaguar në Facebook në disa raste se emri i tij po keqpërdoret për reklama të rreme dhe u ka bërë thirrje qytetarëve që të kenë kujdes.

PROFESORI PANEVSKI NUK REKLAMON ANSJË ILAÇ 

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.