Zorica Apostollska

 

Ministre pa resor ne qeverinë e RM-së, të udhëhequr nga Zoran Zaev

 

JETA PRIVATE

-Në biografinë zyrtare të saj të dorëzuar në Kuvendin e RM-së gjatë zgjedhjes së qeverisë nuk është theksuar pjesa kur dhe ku ka lindur Zorica Apostollsak, as nuk është theksuar statusi i saj familjar.

 

ARSIMIMI

-Në vitet 1974 – 1979 ka studijuar dhe diplomuar në Fakultetin Ekonomik pranë UKM në Shkup, drejtimi Banka dhe Financa

-Pas vitit 2000 ka marr titull profesional, veçanërisht për sistemin pensional në krizë në SHBA, në Institutin e Harvardit, si dhe Institutin e Bankës Botërore në Kembrixh, Masaçustas.

 

KARRIERA

-Në vitet 1979 -1993 punon në kompaninë “Metallski zavod Tito”, ku edhe përfundon si drejtoresh e financave dhe shërbimeve të përbashkëta

-Në vitet1993-2002 punon si Ndihmës. pastaj këshilltare e ministrit në Ministrinë për Punë dhe Politikë Sociale në fushën e sigurimit pensional.

-Në vitet2002-2009 Apostollska është drejtoresh e parë në Agjencinë për Mbikëqyrje të Kapitalit Financiar të Sigurimit Pensional

– Në vitet 2009 deri 2017  drejtoresh për pagesë në “Stopanska banka AD Skopje”

 

KARRIERA POLITIKE

– Pjesë e udhëheqësisë së PRSD-së të Tito Petkovskit

-Prej 31.05. 2017 është emëruar për Ministre pa resor në qeverinë e RM-së, udhëhequr nga Zoran Zaev

 

BURIME:

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Ky artikull është përgatitur në kuadër të Vërtetmatësit, projekt për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë së politikanëve dhe partive përpara qytetareve, i realizuar nga Fondacioni Metamorphosis. Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy) dhe Fondit Ballkanik për Demokraci, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA (BTD – The Balkan Trust for Democracy, a project of the German Marshall Fund of the United States), iniciativë e cila përkrah demokracinë, qeverisjen e mirë dhe integrimet euro-atlantike në Evropën Juglindore. Përmbajtja e recensionit është përgjegjësi e autorit dhe nuk i paraqet qëndrimet e Metamorphosis, National Endowment for Democracy, The Balkan Trust for Democracy, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA dhe partnerëve të tyre.