VMRO-DPMNE: Subvencionimi i orizit

Orizi: Rruajtja e sortës  autoktone dhe përmirësimin e të njëjtës si dhe kthimin e prodhimit të orizit në nivelet e mëparshme të produktivitetit edhe përkundër faktit se në tregun global ofrohen prodhime më të lira, orizi i Maqedonisë ka lënë gjurmët dhe ka rënëdsinë në aspekt të mënyrës autoktone të prodhimit, si dhe rruajtjen biodiversitetit. Orizi dhe më tej do të subvencionohet me qëllim që të rritet konkurenca, njëkohësisht do të investojmë për përmirësim të sistemeve për ujitje si dhe modernizim të mehanizmave prodhuese .Do të tentojmë  që ta ndajmë institucioanlisht dhe finansiarisht institutin për oriz si ent publik shkencor.

Arsyetimi

Është realizuar subevncionimi i orizit,mirëpo ndarje institucionale dhe finansirae e institutit për oriz nuk është kryer.

http://www.ereporter.com.mk/mk-mk/Details.aspx?Title=13814, http://www.vicepremier.gov.mk/?q=node/244
http://www.mia.com.mk/default.aspx?vId=79927193&lId=1&pmId=504
http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=114816/

 

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.