VMRO-DPMNE: Zvogëlimi i TVSH-së për turizimin

Si përkrahje e drejtpërdrejtë për zhvillimin e turizmit, do ta zvogëlojmë përqindjen e TVSH-së për shërbimet turistike prej 18% në 5%. Kjo do t’i përfshijë shërbimet për qëndrim turistik (fjetje), qëndrim me mëngjes, gjysmëpansion ose pansion i plotë në të gjitha objektet komerciale për shërbime turistike: hotelet, apartamentet turistike, pansionet, vendet për kampim, pushimoret, shtëpitë malore dhe të gjuetarëve, bujtinat etj. Përqindja prej 5% do të zbatohet edhe për shërbimet e agjencive për qëndrim në bazë të pansionit ose gjysmëpansionit në të gjitha objektet e lartëpërmendura. [Afati: dhjetor 2011]

Arsyetim:

Në Gazetën zyrtare numër 135 të dates 3.10.2011 janë publikuar ndryshimet në Ligjin për TVSH, sipas të cilave përqindja e TVSH-së për shërbimet turistike zvogëlohet prej 18% në 5%. [Аzhurnuar më: 26.03.2012]

Linke:

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.