VMRO-DPMNE: Shkolla të sigurta

ВМРО-ДПМНЕ: Безбедни училиштаMe qëllim që të krijojmë shkolla të cilat do të jenë vende të sigurta për mësim dhe zhvillim të nxënësve, si dhe vend i sigurtë për arsimtarët, do të ndërmarrim aksione që kanë për qëllim përmirësimin e mjedisit të gjithmbarshëm shkollor, përmirësim të komunikimit dhe të raporteve ndërmjet të gjitha palëve në shkollë (nxënës, arsimtarë), si dhe me prindërit dhe komunitetin lokal. Paralelisht do të zhvillohen dy procese, njëri është vendosja e kamerave dhe sigurimi fizik në shkollat e mesme, ndërsa i dyti është trajnimi i arsimtarëve dhe i nxënësve për njohjen dhe ballafaqimin me dhunën në shkollat fillore dhe të mesme. Në përputhje me zgjidhjet ligjore dhe përvojat nga puna e shkollave, në afat prej shtatë muajsh pas formimit të qeverisë, do të miratojmë protokole për parandalimin e dhunës në çdo shkollë. Bartës: Ministria për arsim dhe shkencë. [Afati: 2015]

Arsyetim:

Premtimi është duke u hulumtuar.

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari