VMRO-DPMNE: Rregullimi i angazhimit me punë të shtetasve të huaj

Procedurat e komplikuara dhe të gjata për rregullimin e qëndrimit të shteatsve të huaj dhe angazhimin e tyre me punë në Republikën e Maqedonisë është problem i madh, veçanërisht për investitorët e huaj dhe mund të ndikojë negativisht për investimet e tyre. Prandaj, do të ndërmarrim aktivitete për thjeshtësim maksimal të këtyre procedurave nëpërmjet instalimit të sistemit një sportel gjatë për rregullim të qëndrimit dhe angazhimit me punë të të huajve në vendin tonë dhe në një vend tÇi marrin të gjitha dokumentet dhe lejet. Afati: dhjetor 2008

Arsyetim:

Lehtësimet janë mundësuar me ndryshimet e Ligjit për punësim dhe punë të shtetasve të huaj të datave 13.01.2009 dhe 12.030.2010.

Linke:

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.