VMRO-DPMNE: Riparim i hekurudhës së Korridorit 10 në gjatësi prej 54 km

Realizimi i këtij projekti është investimi i parë në 50 vitet e fundit dhe është funksion të rritjes së sigurisë, si dhe rritjes së shpejtësisë së pjesëve të caktuara deri në 120 km/h maksimale. Shpejtësia e tanishme mesatarisht është prej 40 deri në 50 kм/h. Me këtë projekt parashihet riparim i gjithsej 54 kilometrave të Korridorit 10 edhe në akset: Tabanoc – Kumanovë, në gjatësi prej 13 kм, 9 Nogaevci (Veles) – Negotinë, në gjatësi prej 30 km, 9 Miravc – Smokvicë, pjesa e hekurudhës së Korridorit 10 ndërmjet Demir Kapisë dhe Gjevgjelisë në gjatësi prej 12 km. Mjetet në lartësi prej 17.6 milionë denarë janë siguruar nga Banka evropiane për rindërtim dhe zhvillim. [Afati: shtator 2011 – dhjetor 2013]

Arsyetim:

Është paralajmëruar fillimi i rekonstruksionit të hekurudhës që çon prej veriut për në jug. Fillimi i rekonstruksionit duhet të fillojë në tetor të vitit 2012. Ky projket do të realizohet në bashkëpunim me Agjencinë evropiane për rindërtim dhe zhvillim.

Linke:

Vlerësuar nga: Marija Tegovska

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.