VMRO-DPMNE: Realizimi i rekomandimeve të GREKO-s

ВМРО-ДПМНЕ: Реализација на препораките на ГРЕКОRealizimi i rekomandimeve të GREKO-s për RM-në nga rrethi i tretë i evaluimit. [Afati: 2011]

Arsyetim:

Janë miratuar ndryshimet dhe plotësimet në Ligjin për financim të partive politike në drejtim të harmonizimit të legjislacionit vendor me rekomandimet e GREKO-s nga rrethi i tretë i evaluimit. [Аzhurnuar më: 25.04.2012]

Sipas Raportit për harmonizimin dhe implementimin e rekomandimeve të Grupit të shteteve kundër korruptimit – GREKO, që u prezantua nga ana e ministrit për drejtësi, Blerim Bexheti, më 03.07.2012, nga gjithsej 13 rekomandime të dhëna, 7 janë implementuar në tërësi, 4 janë impelmentuar pjesërisht, ndërsa 2 nuk janë implementuar fare. Sipas kësaj, ky premtim mund të vlerësohet si pjesërisht i realizuar. [Аzhurnuar më: 06.09.2012]

Linke:

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari