VMRO-DPMNE: Qeverisja 2.0

Përfshirje aktive e qytetarëve, bizneseve dhe organizatave joqeveritare me propozime për thjeshtimin e procedurave në administratë, nëpërmjet një ueb-portali. Në këtë mënyrë do të përpilohen instrumente për kontrollim të vazhdueshëm të propozimeve dhe do të mundësohet përmirësim i kualitetit të zbatimit të legjislacionit të ri dhe masave të reja organizative dhe institucionale. Bartës: Ministria për shoqëri informatike dhe administratë. Buxheti: 20.000 euro. [Afati: dhjetor 2011]

Arsyetim:

Është krijuar portali “е-Demokracia”, i cili, me anë të veglave interaktive, ka për qëllim ta përkrahë pjesëmarrjen në jetën publike, ta përforcojë komunitetin dhe ta avancojë demokracinë. Portali është promovuar më 14.02.2012, një muaj e gjysmë më vonë se afati i paraparë (31.12.2011)

Linke:

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari