VMRO-DPMNE: Promovim i verës maqedonase në tregje të reja

Promovim i verës maqedonase në tregje të reja, stimulim i investimeve në prodhimtarinë dhe marketingun e rrushit dhe të verës, implementim i plotë i kadatsrit për verë, harmonizim i standardeve për eksport të papenguar, para së gjithash në tregjet e BE-së (praktika enologjike, prejardhja dhe etiketimi), përkrahje për prodhimin e materialit të certifikuar, të shëndetshëm dhe kualitativ për fidane.

Arsyetim:

Në vitin 2008, në krahasim me vitin 2007, eksporti i verës ka shënuar rënie drastike prej 24,1%. Eksporti i verës në vitin 2009 është, pothuajse, në nivelin e njëjtë sikurse edhe në vitin 2008. Në vitin 2009, në krahasim me vitiin 2008, eskporti i verës shënon rritje prej rreth 10,5 – Bie eksporti i verës edhe prej shishes edhe prej fuçisë, në të gjitha vendet e BE-së.

Sa i përket harmonizimit të standardeve me BE-në, është miratuar Ligji për verën në vitin 2010, me të cilin rregullohen obligimet për prodhimin e saj.

Linke:

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.