VMRO-DPMNE: Projekti “Blej shtëpi, blej banesë”

Në periudhën 2011-2015 do të fillojmë me realizimin e 2 projekteve:

Këste gjysmë-gjysmë për tre vitet e para. (Do të sigurojmë mjete për subvencionimin e gjysmës së këstit mujor për periudhë prej 5 viteve, për kredi me shumë maksimale deri në 50.000 euro.) [Afati për fillimin e projektit: Janar 2012]

50% pjesëmarrje për blerjen e banesës/ndërtimin e shtëpisë. (Shteti do të paguajë 50% të pjesëmarrjes për kredi për ndërtimin e shtëpisë/blerjes së banesës së re. 50% e mbetura të pjesëmarrjes do t’i sigurojë blerësi.) [Afati për fillimin e projektit: Tetor 2012]

Arsyetim:

Pjesa e parë e premtimit (Këste gjysmë-gjysmë) që duhet të fillojë të realizohet në janar të vitit 2012, tashmë është pjesë e diskutimit në Parlament. [Аzhurnuar më: 15.10.2011]

Në kuadër të fazës së parë të projektit, i cili duhej të realizohet deri në fund të janarit të vitit 2012, Qeveria e Republikës së Maqedonisë vendosi ta vazhdojë afatin për dorëzimin e aplikacioneve deri në 31 maj 2012.  Si arsye që janë përmendur për vazhdimin e afatit janë interesimi i madh nga njëra anë, por edhe numri i vogël i aplikacioneve të parashtruara, nga ana tjetër. [Аzhurnuar më: 26.02.2012]

Në kuadër të këtij projekti, janë ndarë kredi të subvencionuara për 50 familje. Mundësia për aplikim për kredi është deri më 31 maj 2012. [Аzhurnuar më: 13.05.2012]

Është vazhduar afati për aplikim për kredi të subvencionuar në kuadër të projektit Blej shtëpi, blej banesë. Afati për aplikim është vazhduar deri më 31 tetor 2012. [Аzhurnuar më: 17.05.2012]

Linke:

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari