VMRO-DPMNE: Pragu minimal për regjistrim të kredive

Në bashkëpunim me Bankën popullore, ku udhëhiqet regjistri kreditor, do ta zvogëlojmë pragun minimal për regjistrim të kredive në 5.000 denarë, nga 150.000 denarë për persona fizikë dhe 500.000 denarë për persona juridikë, sa është tani. Afati: nëntor 2008.

Arsyetim:

Më 27.08.2008, Banka Popullore solli vendim me të cilin

„…Zvogëlohet pragu i ekspozimit individual, i cili paraqitet nga bankat prej 500.000 denarë në 300.000 denarë për persona juridikë dhe prej 150.000 denarë në 5.000 denarë për persona fizikë, ndërsa pragu i ekspozimit individual i cili paraqitet nga ana e kursimoreve, zvogëlohet nga 50.000 denarë në 5.000 denarë për persona fizikë.“

Linke:

  • Banka Popullore e RM-së. (27.08.2008). Njoftim. [Qasur më: 25.05.2011]

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari