VMRO-DPMNE: Përkrahje për prodhimin e rrushit dhe të verës

Rrushi dhe vera: përkrahje e drejtpërdrejtë për ngritje të fidanishteve të reja dhe zëvendësimi i fidanishteve të vjetra të rrushit kualitativ që kërkohet në treg, zvogëlimi i prodhimit të verës kualitative dhe eksportimi i verës në shishe, përkundër verës së marrë nga fuçitë.

Arsyetim:

Sipas propozim-strategjisë, në vitin 2008 është shënuar rritje prej 1089 hektarëve në krahasim me vitin 2007.

Kjo rritje e fidanishteve të rrushit vazhdon edhe në vitin 2009 me 2.376 hektarë në krahasim me vitin 2008, që është si rezultat i masës për përkrahje financiare për ngritje të fidanishteve të reja të rrushit, e që ka për qëllim përmirësimin e strukturës së moshës dhe të llojit të fidanishteve të rrushit.

Linke:

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari