VMRO-DPMNE: Pension për bujqit

Do të propozojmë ndryshim në Ligjin për sigurim pensional dhe invalidor, me të cilin bujqëve individualë, të cilët, për shkak të ndërprerjes së vlefshmërisë së nenit 203 të Ligjit për sigurim pensional dhe invalidor, nuk mund ta sigurojnë stazhin nga sigurimi bujqësor në bazë të moshës, do t’u jepet mundësia për blerje të 5 viteve të stazhit. Periudha për blerje të stazhit do të jetë 6 muaj, afat pas të cilit do të mund të marrin pension.

Arsyetim:

Me plotësimin e Ligjit për sigurim pensional dhe invalidor të datës 24.01.2012, bujqëve individualë u jepet mundësia për blerje të 5 viteve të stazhit. [Аzhurnuar më: 09.04.2012]

Linke:

Pravo.org.mk: Ligjit për sigurim pensional dhe invalidor. [Qasur më: 09.04.2012]

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.