VMRO-DPMNE: Ndihmë ndërkombëtare juridike në çështjet kriminale dhe civile

Do të përgatitim Ligj për ndihmë ndërkombëtare juridike për çështjet kriminale dhe civile, me çka do të arrijmë përshtatje të plotë me standardet e BE -së nëpërmjet ndryshimit dhe plotësimit të Ligjit për të drejtën ndërkombëtare private në drejtim të përforcimit të ndihmës së ndërsjellë juridike në çështjet penale dhe civile në lidhje me ekstradimin, transferimin, përndjekjen penale, evidencën kriminale, shmangie e dosjeve për ndjekje penale, të dhënat kriminale dhe njoftimet. Afati: fundi i vitit 2009.

Arsyetimi:

Ligji për bashkëpunim ndërkombëtar në çështjet penale ka hyrë  në fuqi në

28.09.2010 (http://www.pravo.org.mk/documentDetail.php?id=5035), si dhe ndryshimi dhe plotësimi i Ligjit për të drejtën ndërkombëtare civile nga 06.12.2010 (http://www.pravo.org.mk/documentDetail.php?id=744).

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.