VMRO-DPMNE: Ligji për ujëra

Do ta miratojmë ligjin për ujëra (Afati: 2008) dhe aktet shoqëruese nënligjore në përputhje me direktivat e BE-së;

Arsyetim:

Ligji për ujëra është miratuar më 09.02.2009 dhe me të rregullohen çështjet që kanë të bëjnë me ujërat sipërfaqësorë, duke i përfshirë edhe rrjedhat e përhershme dhe të përkoshme të ujit, liqenjtë, akumulimet dhe burimet, ujërat nëntokësorë, toka pranë bregut dhe vendbanimet ujore dhe menaxhimi i tyre, duke përfshirë edhe shpërndarjen, mbrojtjen dhe ruajtjen e ujërave, si dhe mbrojtjen nga ndikimi i dëmshëm i ujërave, objekteve dhe shërbimeve për ekonomizim me ujërat, organizimi dhe financimi i ekonomizimit me ujërat, si dhe kushtet, mënyra dhe procedura sipas të cilave ujërat  mund të shfrytëzohen dhe të derdhen.

Linke:

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.