VMRO-DPMNE: Kompjuterizim i sistemit shëndetësor

Kompjuterizimi i plotë i sistemit shëndetësor do të realizohet në disa faza me afat të fundit të implementimit – qershor 2010.

Arsyetim:

Faza e parë: Formimi i Qendrës për informata shëndetësore si bazë qendrore (afati: dhjetor 2008); Qendra për informata shëndetësore është hapur në maj të vitit 2008 [Qasur më: 21.05.2011]. – Realizuar

Faza e dytë: kompjuterizimi i të gjitha institucioneve shëndetësore dhe rrjetëzimi i tyre me Minsitrinë për Shëndetësi, FSSHM dhe me Institutin nacional për shëndet publik [Qasur më: 21.05.2011] (afati: dhjetor 2009); – Nuk është përmbushur

Faza e tretë: zëvendësimi i librezave shëndetësore me kartela të reja elektronike (afati: dhjetor 2010). Gjëja e vetme që është bërë në këtë drejtim është zbatimi i pilot projektit për libreza elektronike, mirëpo deri më sot kjo nuk është zbatuar në praktikë – Nuk është përmbushur

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari